Domžalski dom na Mali planini

Žaga 18, 1242 Stahovica

Telephone

+386 (0)51 665 665

Domžalski dom
Dom stoji na malo nižjem delu planote, imenovane Mala planina, ki se nahaja v bližini starega pastirskega naselja. Dom so zgradili domžalski planinci in ga odprli 9. avgusta leta 1953. Leta 1963 je bila poleg doma zgrajena še velika depandansa, ki so jo leta 1988 adaptirali in posodobili ter prilagodili za potrebe penzionskih gostov. Gradnjo Domžalskega doma je omogočila tovorna žičnica, ki je začela delovati 15. julija 1951. Iz Žage do Pirčeve planine (kjer je bila vmesna postaja), na planino Kisovec in Malo planino je na dolžini 2.925 m, premagala 914 m višinske razlike. Največji naklon žičnice, ki je obratovala do leta 1963, je bil 35. V letih 1992 in 1993 so zgradili pokrit vezni hodnik med domom in depandanso ter nove sanitarije. Dvignili so ostrešje depandanse in s tem pridobili prostor za nova ležišča, opravili so tudi več obnovitvenih del.

Dom je odprt vse dni v letu. Ima z diaprojektorjem in televizijo opremljeno učilnico za predavanja in gorniška usposabljanja. V treh gostinskih prostorih je 124 sedežev ter točilni pult; v 14 sobah je na voljo 52 postelj. Oddaja se tudi soba z 18 skupnimi ležišči, v domu pa so tudi WC, umivalnica, centralno ogrevanje in elektrika. V glavnih prostorih je dostopna WI-FI povezava.

Za popit
Obiskovalcem nudimo domač planinski čaj ter vse ostale pijače.

Za pojest
Obiskovalcem nudimo hladne in tople jedi na žlico ter jedi po naročilu za organizirane skupine.

Za prespat
V Domžalskem domu imamo za vas na voljo 70 ležišč. Razpolagamo z 18 posteljami na skupnih ležiščih, v depandansi pa ponujamo sobe z 3, 4, 6 in 8 ležišči.

DomzalskiDom slika

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem