a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Gorje

gorje_kat.jpg

Gorje ali gorjanski kot imenujemo skupino 11. vasi in zaselkov, leži na območju med robom blejskega kota in malega Triglava, ter meji na Bled, Bohinjsko Belo, Jesenice, Kranjsko goro in Bohinj.
Najbolj prepoznavni znamenitosti gorjanskega kota sta Pokljuška soteska, skozi katero vodi tudi slovenska geološka pot, in soteska Vintgar - 1600 m dolga soteska, skozi katero teče čudovita zelenkasta reka Radovna s svojimi tolmuni, slapovi in brzicam. Soteska, ki je bila uradno odprta leta 1893, se konča s slapom Šumom, ki velja za največji rečni in prostopadajoči slap na Slovenskem.
Gorje pa ponuja še mnogo več in vabi goste s čudovitimi razgledi na Karavanke, arheološkimi najdbami, ki segajo vse v čas starejše kamene dobe, zgodovinskimi domačijami in počitniškimi naselji.
Za nameček pa boste navdušeni nad udobnimi zasebnimi namestitvami in ponudniki okusne, pristno domače hrane.

Občina Gorje

Občina Gorje

Gorje ali gorjanski kot pojmujemo skupino vasi in zaselkov, oddaljenih kakih 5 kilometrov od Bleda v smeri proti Pokljuki, dolini Radovne in Mežakli. Gorjansko območje sega od roba blejskega kota v nadmorski višini 603 m do malega Triglava 2700 m nadmorske višine.

Gostilna Fortuna

Gostilna Fortuna

Spodnje Gorje 125, 4247 Zgornje Gorje

Gostilna Fortuna je prijetna gostilna, ki se nahaja v bližini Vintgarja. Vabijo vas z lokalnimi jedmi in široko vinsko ponudbo. Nudijo tako malice (od 9.00 do 12.00), kot tudi jedi po naročilu vse do 22.00. Hkrati priporočajo butično ponudbo piva in žganic.

Gostilna PR’ JAGRU – Zatrnik

Gostilna PR’ JAGRU – Zatrnik

V prijetnem okolju nedaleč od Zgornjih Gorij – na Zatrniku, vas osebje Gostišča Pr`Jagru vabi na prijetno druženje, kjer lahko poizkusite slovenske jedi: enolončnice, kmečki krožnik, divjačinske jedi, odojek, jedi z žara, ajdove žgance, štruklje in domači kruh.

Soteska Vintgar

Soteska Vintgar

Podhom 80, 4247 Zgornje Gorje

Obiščite Sotesko Vintgar in se naužijte prvinske idile ob vznožju Alp.

Soteska Vintgar je 1600 m dolga in do 250 m globoka soteska na vzhodnem robu Triglavskega narodnega parka, 4 km severozahodno od središča Bleda.

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem