a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Šentjur

sentjur_cat_foto.jpg

Občina Šentjur je ena večjih nemestnih slovenskih občin, del Štajerske, ujet med bohorske gozdove in drameljske gorice, med žusemsko grofijo in blagovnške ribnike. Sledovi zgodovine tega jugovzhodnega predela Slovenije segajo v mlajšo kameno dobo. Številne muzejske zbirke odkrivajo skrivnosti posameznih zgodovinskih obdobij, neokrnjena narava pa ponuja možnosti za sprehode, pohode, planinarjenje, ribolov, lov, vodne športe, kolesarjenje … Pa še kaj drugega lahko počnete in doživite pri nas. Po aktivnostih in ogledih se priležeta dobra hrana in pijača, ki jo znajo odlično pripraviti v naših gostiščih in na izletniških kmetijah. Svoj pečat so razvoju in prepoznavnosti naših krajev dali številni pomembni ljudje, ki so se tukaj bodisi rodili bodisi živeli in ustvarjali. Tudi njim so posvečene muzejske zbirke, tematske pohodne poti in spominska obeležja. Prijazni ljudje, bogata kulturna in naravna dediščina, neokrnjena narava, odlična kulinarika in dobro razvita infrastruktura so zadosten razlog, da nas obiščete. Morda tukaj ostanete!

TIC Šentjur

TIC Šentjur

V turističnem informacijskem centru vam bomo z veseljem posredovali informacije o naravni in kulturni dediščini, gostinski ponudbi, prenočiščih, prireditvah in možnostih rekreacije na tem območju. Pri nas se lahko dogovorite za vodenje ali kupite zanimive spominke, v naši ponudbi pa je tudi kar nekaj izletov.

BUM cafe

BUM cafe

Odlična ponudba kave, sendvičev ter sladic z vrhunsko postrežbo za vas BUM cafe.

Gostišče in prenočišča Bohorč

Gostišče in prenočišča Bohorč

Ulica Dušana Kvedra 44

Gostišče in prenočišča Bohorč (Šentjur) je družinsko gostišče s skoraj 100-letno tradicijo, ki ga vodi že četrta generacija. Odlikuje nas odlična ponudba tradicionalnih slovenskih jedi in prijeten ambient. 

Slaščičarna Jana

Slaščičarna Jana

Poleg dnevne ponudbe različnih slaščic, tortic in suhega peciva imamo za vas tudi ponudbo tort in peciva po predhodnem naročilu, katero lahko oddate po telefonu oziroma se oglasite v slaščičarni, kjer vam tudi svetujemo.

Wellness Aspara

Wellness Aspara

Wellness Aspara vam ponuja masaže, kozmetične storitve, razvajanje v savni, športne dejavnosti, rojstne dneve za otroke ter romantične aspare.

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem