a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Tolmin

tolmin_kategorija.jpg

Mesto Tolmin je že stoletja naravno, zgodovinsko in kulturno stičišče Soške doline, Baške grape in Idrijske doline, in središče pokrajine, ki se po njem imenuje Tolminsko.

Ponaša se s prijetnim starim mestnim jedrom, atletskim stadionom in kvalitetnimi športnimi igrišči, moderno knjižnico in Tolminskim muzejem, ki skrbi za bogate arheološke in zgodovinsko-etnološke muzejske zbirke. Tolmin je tudi eno najpomembnejših železnodobnih najdišč v Evropi. V širšem območju Tolmina lahko najdete več pomembnih kulturnih spomenikov in množico ostalin iz prve svetovne vojne. Tu izstopa najlepši spomenik iz tega časa je cerkev sv. Duha na Javorci, ki so jo na čudovitem kraju nad planino Polog v dolini Tolminke zgradili avstro-ogrski vojaki v spomin padlim tovarišem in je bila v letu 2006 uvrščena na seznam evropske dediščine. Ko govorimo o Tolminu pa ne moremo mimo znamenitih Tolminskih korit, najnižje in najbolj južne vstopne točke v Triglavski narodni park in hkrati najpomembnejše naravne znamenitosti Tolminske občine.

Tolmin pa vabi tudi s pestrim izborom rekreacijskih in turističnih dejavnosti na prostem, ki se odvijajo predvsem kot pohodništvo in planinarjenje, kolesarjenje, razni vodni športi, padalstvo in zmajarstvo, ribištvo in še kaj. Ne pozabimo pa niti na bogate festivalske aktivnosti, ki se tu odvijajo med poletjem.

Hotel Dvorec - TOLMIN

Hotel Dvorec - TOLMIN

Pogled na kamniti venec tolminsko-bohinjskih gora, objem prozornih voda Tolminke in Soče, ki se pod Tolminom združujejo v Sotočju, bogastvo zelenih pobočij, ki vsenaokrog obkrožajo Tolminsko kotlino, vse to ustvarja čudovit ambient na južnem obrobju Triglavskega narodnega parka in vas vabi, da ga doživite.

Muzej Od Planine Do Planike

Muzej Od Planine Do Planike

V muzeju je na ogled planinski stan z vso potrebno opremo za predelavo mleka v sir. Obiskovalci si ogledajo kratek film z prikazom predelave mleka na planinah in v Mlekarni Planika. Najavljenim skupinam po predhodnem naročilu pripravijo degustacijo sirov in mlečnih izdelkov.

TIC Tolmin

TIC Tolmin

LTO Sotočje

Turistične informacije v Tolminu.

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem