a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Kobarid

kobarid_kategorija.jpg

Kobarid je slikovito mestece v Gornjem Posočju, obdano z vrhovi Krna, Matajurja in Stola in je upravno središče občine. Skozi to pisano okolje se pretaka in napaja dolino živahen tek rek Soče in Nadiže s številnimi pritoki, slapovi in kanjoni.

Čudovita narava Julijskih Alp privablja v ta prostor obiskovalce, ki se želijo umakniti gneči in si poiskati miren kotiček za sprehode ali aktivno preživljanje prostega časa z ribolovom, planinskimi vzponi, kolesarjenjem, kajakom, raftingom, jadralnim padalstvom, ali pa zgolj mirno uživati v lepotah narave. Edinstvena lepotica tega prostora je reka Soča, ena najlepših v Evropi. V tej čudoviti smaragdni reki živi tudi soška postrv, ki privablja ribiče iz celega sveta. Obiskovalce pa prevzamejo tudi veličastni gorski masivi in visoki vrhovi, s katerih lahko pogled usmerijo vse do morja. Na razpolago so številne pešpoti z enkratnimi panoramskimi razgledi in možnosti za vožnjo z gorskimi kolesi.

O dogodkih 1.svetovne vojne pričajo ostaline soške fronte na grebenih okoliških vrhov. Prav tukaj se je odvijal največji vojaški spopad v gorati pokrajini v zgodovini človeštva. To grozovito zgodbo odlično pripoveduje Kobariški muzej, v letu 1993 nagrajen z muzejsko nagrado Sveta Evrope in slikovita zgodovinska učna pot po okolici Kobarida. Tonovcev grad, novejše arheološko najdišče, pa priča o izjemnem pomenu teh krajev tudi v pozni antiki. Poleg vsega naštetega si obiskovalci lahko ogledajo še številne druge kulturne, zgodovinske in etnološke znamenitosti, ki jih ponuja Kobarid z okolico. Goste od daleč in blizu pa v te kraje privablja tudi odličnost restavracij in gostišč združenih v »Kobariški gastronomski krog«. Vabljeni tudi vi!

Kamp Nadiža

Kamp Nadiža

Breginjski kot je dolina na skrajnem zahodnem robu Slovenije, med Starim selom in Breginjem, ob meji z Italijo. VBreginjski kot je dolina na skrajnem zahodnem robu Slovenije, med Starim selom in Breginjem, ob meji z Italijo. Vije se pod pogorjem Stola na Severu ter Matajurjem in Mijo na jugu. Vzdolž reke Nadiže je nanizanih 13 naselij, med njimi tudi najzahodnejša slovenska vas, Robidišče. 

Muzej Od Planine Do Planike

Muzej Od Planine Do Planike

V muzeju je na ogled planinski stan z vso potrebno opremo za predelavo mleka v sir. Obiskovalci si ogledajo kratek film z prikazom predelave mleka na planinah in v Mlekarni Planika. Najavljenim skupinam po predhodnem naročilu pripravijo degustacijo sirov in mlečnih izdelkov.

TIC Kobarid

TIC Kobarid

LTO Sotočje

Turistične informacije v Kobaridu.

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem