a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Tržič

Trzic_banner.jpg

Tržiško območje leži ob južnem vznožju Karavank in predstavlja gorsko kraljestvo neštetih zgodb. Zato je pravi raj za romantične iskalce skrivnosti. Stare legende pripovedujejo, da so se tukaj nekoč nahajali zmaji in eden od njih naj bi bil kriv za nastanek Tržiča. Danes, ko tukaj zmajev ne najdemo več, vas še vedno čaka neizmerna lepota gozdnih in gorskih poti in neizmeren občutek miru. Obiskovalce vabi Dovžanova soteska, v njenih stenah, starih 300 milijonov let, je mogoče najti na tisoče fosilov iz časov, ko še niti zmajev ni bilo. Prek Ljubeljskega prelaza so že vse od časov starega Rima vozili vozovi v širni svet, danes pa si pod prelazom lahko ogledate letno dirka starodobnikov.

Prava paša za dušo in oči pa so tukajšnji razgledi. Tržiško je razkošje poti, kjer ostajajo brez sape pohodniki, hribolazci, alpinisti, gorski kolesarji, taborniki, ljubitelji adrenalina, zmajarji, padalci, turni smučarji, skakalci, deskarji, ribiči, lovci, pa tudi zgodovinarji, geologi, pesniki in ljubitelji vsega lepega. Tržič je kraj, kjer so vse zgodbe resnične, kjer je vse mogoče in vse res. Če ne verjamete, se morate pač prepričati sami.

Turistično promocijski in informacijski center (TPIC) - Tržič

Turistično promocijski in informacijski center (TPIC) - Tržič

Tržiško je raj za romantične iskalce skrivnosti. Stari Tržičani vedo, da so tod nekoč lazili zmaji. Eden od njih je kriv za nastanek Tržiča. Danes, ko baje zmajev ni več, prevladuje občutek miru in neizmerne lepote gozdnih in gorskih poti. A naj to ne zavede popotnika v teh krajih - tu ima vsak kamen svojo zgodbo.

Bazni tabor

Bazni tabor

Ustvarjalnica sred' gora

Bazni tabor je nizkoenergetska hiša z nizkim ogljičnim odtisom, pri opremi katere smo težili k uporabi naravnih materialov. Vse sobe imajo urejeno prezračevanje (rekuperacija), vodo in poslopje ogrevamo z biomaso.

Bistro Školjka

Bistro Školjka

Gostinski lokal slovi po morskih specialitetah. Poleg jedi po naročilu pa so vam na še voljo dopoldanske malice in več vrst kosil.

Ekološka kmetija Šlibar

Ekološka kmetija Šlibar

Pridelava, predelava ekološke hrane, eko pivo, za skupine: ogled kmetije z degustacijo ekološke hrane.

Gostilna & Picerija

Gostilna & Picerija "Kozuc"

Gostilna & Picerija "Kozuc" vas vabi v svoje domače obarvane prostore. Hrano dostavljamo tudi na dom. Nudimo tudi malice in kosila.
Gostišče, pizzeria in penzion Smuk

Gostišče, pizzeria in penzion Smuk

Retnje 40, 4294 Križe

Sredi narave, v dolini Tržiške Bistrice, kjer so bile pred 400 leti fužine, kovačnice, mlini in žage, so pred leti preuredili staro kmečko poslopje v prijetno, v kmečkem (gorenjskem) stilu grajeno gostišče, Gostišče Smuk.

Lovska koča Vetrno

Lovska koča Vetrno

okrepčevalnica

Lovska koča Vetrno leži na čudoviti lokaciji pod Kriško goro, z lepo okolico in še lepšim razgledom proti Kranju, v jasnem vremenu je v daljavi viden celo Snežnik. Vabimo vas, da se po sprehodu na svežem gozdnem zraku oglasite pri nas in doživite naše gostoljubje.

Restavracija Firbc' okn

Restavracija Firbc' okn

Cesta Ste Marie Aux Mines 11, 4290 Trzic

Vabljeni v Restavracijo Firbc' okn, kjer se v poletnih mesecih lahko osvežite na Gorenjski plaži, preko celega leta pa se vam bo ob kosilu ali večerji odpiral lep razgled na mesto Tržič ter okoliške hribe in gore.

Ribnik Žeje

Ribnik Žeje

Brunarica ribnika Žeje se nahaja v idilični naravi, le nekaj metrov stran od glavne ceste Naklo-Podbrezje. Ribje specialitete, dobro kavo in prijetno ohlajeno pijačo vam z veseljem postrežemo čez celo leto.

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem