Turizem Žalec

Turistični informacijski center, Šlandrov trg 25, 3310 Žalec

Telephone

+386 3 710 04 34

Dobrodošli v Žalcu, v objemu zelenega zlata!
Vabimo vas k obisku lepot narave in okušanju dobrot doline, k obujanju tradicije, pozibavanju v ritmih glasbe in ne nazadnje, k slavljenju ljubezni. Nazdravite z nami! Na doživetja!

Narava
Zlata je vreden vsak košček neokrnjene narave, ki ga še lahko najdemo. Žalec je poln zgodb, ki jih govori narava, človek pa jih je zapisal. Radovedno se podajte po naših učnih poteh in obiščite sanjske kotičke, sami ali v družbi.

Kultura
Žalec je bil zaradi svoje lege že od nekdaj pomembna postojanka, kar se odraža v pestrosti kulturnih in zgodovinskih znamenitosti.

Aktivno
V Žalcu je veliko možnosti za aktivno preživljanje prostega časa: pohodništvo, plezanje, kolesarjenje, jezdenje konj, ribolov, tematske in sprehajalne poti.

Kulinarika
Preživite lep dan v Žalcu! Razvajajte se z gurmanskimi užitki naših turističnih kmetij in gostiln, noč pa preživite v hotelu, penzionu, hostlu ali na kateri od turističnih kmetij.

Nastanitve
Preživite lep dan v Žalcu! Razvajajte se z gurmanskimi užitki naših turističnih kmetij in gostiln, noč pa preživite v hotelu, penzionu, hostlu ali na kateri od turističnih kmetij.

Na izlet
Veliko doživetij vas čaka pri nas, možnosti, da pozabite na vsakdan in si spočijte v zavetju zelene doline, v objemu zelenega zlata, obdane s prijaznimi ljudmi.

Informacije
V TIC-u Žalec vam posredujemo razne turistične informacije o občini Žalec in tudi širše, brezplačno dobite promocijske materiale za Žalec z okolico ter o Sloveniji, kupite kakšen spominek ali vstopnice za prireditve, ki se odvijajo v Domu II. slovenskega tabora Žalec.

Izposodite si lahko tudi zeleno kolo in uporabite internetni kotiček. Ogledate si lahko tudi razstavo o Stavbni zgodovini starega trga mesta Žalec.

V Savinovi hiši si lahko ogledate še Savinovo spominsko sobo, galerijo Doreta Klemenčiča - Maja, galerijo Savinjskih likovnikov in razstavo, ki gosti v Savinovem likovnem salonu.

TurizemZalec_foto.jpg

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem