Visit Sevnica

Trg svobode 10, 8290 Sevnica

Telephone

+386 (0)7 81 65 462

Sevnica se ponaša z znakom Zelena destinacija. Odlikujejo jo prostrana pokrajina, urejena krajevna središča, kulturne in naravne lepote. Oko se spočije ob pogledih na čudovito prostrano pokrajino.

Najlepši razgled na mesto Sevnica je z mogočnega gradu nad starim mestnim jedrom, gradu Sevnica. Je kulturno in družabno srce občine – njen ponos in prostor, kjer se zgodijo najlepše grajske poroke.

Hribčke krasijo številne cerkve, središča krajev pa spomeniki in znamenja. Za arheološke navdušence je še posebno zanimiv sprehod do skrivnostnega arheološkega najdišča Ajdovski gradec.

Kot del Nature 2000 je sevniška občina pravi raj za ljubitelje naravoslovja. Predvsem sta znani dve avtohtoni rastišči cvetja: rumeni sleč (Rhododendron luteum) kot evropska botanična redkost raste in v maju cveti nad Boštanjem, travnike na Lovrencu pa maja v svojo kraljevsko modrino odene encijan (clusijev svišč).

Nadvse mikavna je nastanitvena ponudba, tudi na turističnih kmetijah in v zidanicah. Iz pridelka številnih vinogradov nastajajo edinstvena vina, od lahkih in svežih belih in rdečih vin, od cvička in modre frankinje do edinstvenih penin.

V košarici domačih dobrot so domače salame, najrazličnejši pekovski izdelki, domače mleko in med. V središču mesta deluje kmečka tržnica, na kateri so na voljo razne domače dobrote.

Restavracije in kmečki turizem ponujajo vrhunska kulinarična doživetja za vsak okus, številni gostinski lokali in drugi ponudniki pijač pa ob dobri kavici še sprostitev in počitek.

Urejene so poti za planinarjenje, kolesarjenje, konjeništvo, zelo zanimive so pohodne, tematske in tudi učne poti. Najbolj znana in priljubljena izletniška in planinska točka je Lisca, zanimiva za planince, kolesarje, jadralne padalce ali pa preprosto samo za ljubitelje okusnih domačih dobrot, ki jih ponuja Tončkov dom.

Ob urejenih akumulacijskih jezerih hidroelektrarn so nekatere najlepše ribiške proge v Evropi in nudijo možnost za rekreacijo.

Obiščete jih lahko tudi z avtodomi, saj boste v Sevnici našli tudi urejeno postajališče za avtodome.

SevnicaNova1

 

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem