Turistična vas Pristava

Pristava nad Stično 4, 1295 Ivančna Gorica

Telephone

+386 1 78 78 770 ali +386 40 702 936

Turistična Vas Pristava združuje štiri kmetije. Pred petdesetimi leti je bil na Pristavi postavljen dobro poznani Partizanski dom, po zaprtju le-tega pa je tradicijo izletniške točke z gostiščem nadaljeval Izletniški turizem Okorn. Danes vam združeni pod imenom Turistična Vas Pristava ponujamo izdelke in pridelke s celotne vasi, ki si jih lahko privoščite na edinstvenih lokacijah ob gozdu in drugje na naši prelepi planoti.

Vsaka izmed štirih kmetij je poimenovana po starih hišnih imenih, in sicer Pr Lampret, Pr Okornu, Pr Mežnar in Pr Tonijevih. Edinstvene lokacije za obedovanje so le en del naše ponudbe – nudimo vam tudi počivališče za avtodome, lesen šotor za dve osebi, piknik prostor s tabornim ognjem ter domačo kuhinjo, kjer ob vikendih kuhamo hišna kosila. Narava okoli nas, nam ponuja obilo možnosti za brezskrbno igranje z  najmlajšimi družinskimi člani.

V današnjem času je v ospredju aktivno preživljanje prostega časa. V ponudbi imamo go-karte na pedala, otroška igrala ter igrišči za odbojko in mali nogomet. Mimo Turistične Vasi Pristava vodi pet pohodnih poti, del katerih je prevozen tudi s kolesom. Vsaka izmed poti je različne težavnostne stopnje, seveda pa si njihovo zahtevnost prilagodite sami. Obiskovalci imate možnost ogledati si cistercijanski samostan Stična in cerkev sv. Lamberta na Pristavi. V bližini cerkve je nekoč stal gradič plemkinje Viride Visconti, članice plemenite rodbine iz Milana. Na vrhu Pristave stoji Partizanski dom, v njegovi bližini pa sta postavljena dva spomenika; prvi v spomin padlim borcem, drugi pa je bil postavljen ob osamosvojitvi Slovenije.

Dobrodošli v našo vas, Turistično Vas Pristava!

TuristicnaVasPristava slika

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • Fax: +386 1 78 16 040

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem