TIC Rogatec

Pot k ribniku 6, 3252 Rogatec, Slovenija

Telephone

+386 (0)3 818 62 00

Odkrijte Rogatec

Rogatec, stisnjen med Donačko goro in  reko Sotlo, je že od nekdaj privlačil človeka in tudi ohranil dragocene zgodbe, ki sta jih skozi tisočletja zapisovala narava in kultura tukajšnjih prebivalcev.

Zgodbo o cvetočem srednjeveškem trgu pripoveduje ohranjeno trško jedro s kar dvema cerkvama štajerskega baroka, grajska razvalina iz 12. in renesančno baročni dvorec Strmol iz 15. stoletja. Nove vsebine dvorcu Strmol danes vračajo življenjski utrip: koncerti, družabna in poslovna srečanja, poročni obredi, slikovite razstave – muzejske in likovne ter pestra gostinska ponudba grajske restavracije Strmol. Zgodbe iz življenja med plemiči in kmeti se nadaljujejo v Muzeju na prostem – obiskovalec jih doživlja in soustvarja: pomaga zamesiti testo in speče svoj kruhek žuliko, se nauči preprostih korakov že pozabljenega ljudskega plesa, si splete zapestnico iz ličja ali na tkalskem glavniku in gleda pod prste spretnemu kovaču.  Rokodelski izdelki so tudi na prodaj v muzejski trgovini.  Zgodovinska štajerska kmetija subpanonskega tipa v Muzeju na prostem Rogatec ohranja ljudsko stavbno dediščino in kulturno izročilo prebivalcev Obsotelja.

Še danes živimo tukaj ponosni in srčni ljudje, ki skupaj z obiskovalci v našem bogatem izročilu preteklosti iščemo odgovore za sedanjost.

Vabljeni v Rogatec!

KOLAZ ROGTC 01

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem