BIO turistična kmetija Makek

Zg. Jezersko 77, 4206 Zg. Jezersko

Telephone

+386 (0)4 060 59 48

Ekološka kmetija Makek se nahaja v romantični ledeniški ravnici, pod vznožjem Kamniško- Savinjskih Alp s spektakularnim pogledom na amfiteatralno gorsko kuliso Makekove Kočne. Mirna in sončna lega v neokrnjeni naravi bo blagodejno vplivala na Vaše dobro počutje in pripomogla, da se boste domov vrnili sveži in polni novih moči. Podnebje tu je subalpsko, zrak čist in bogat z ozonom.

Kmetija je odlična izbira za družine z otroci, saj Vam nudi neprometno, kreativno in pestro kmečko okolje z neposredno bližino narave. Je tudi najbližje izhodišče za vse ljubitelje narave, ki želijo osvajati vrhove Grintavcev, bližnje planine in gorske koče, ali odkrivanti druge zaklade naše alpske doline, saj se le streljaj proč nahajajo slap Čedca, Prodi, Rjavca, Veliki vrh in Češka koča.

Ker nam je neokrnjenost našega okolja ter vaše zdravaje in dobro počutje na naši kmetiji pomembno in ker želimo k temu tudi aktivno prispevati, na kmetiji že od leta 2000 gospodarimo po biološkem načinu kmetovanja. Poglejte si naš gorski vrt, kjer pridelujemo živila, ki vam jih dnevno postrežemo, naše vesele kokoši, naše ovce in konje, ki uživajo svobodno življenje na prostranih pašnikih in okusite  razliko, ki jo omogoča ozaveščena življenska filozofija.

ZDRAVO BIVANJE NA KMETIJI!

Na bio kmetiji Makek posvečamo zdravju in dobremu počutju naših gostov posebno pozornost.

Surovine za jedi, ki jih pri nas dnevno zaužijete pridelamo bodisi na naših bio vrtovih, ali pa prihajajo iz okoliških kmetij neokrnjene Jezerske doline. Oplemenitene v naši domači kuhinji,kjervam jih vsakodnevno sproti pripravimo, postrežemo izključno samo sveže. Okusite tudi vi razliko, zaradi katere je dopust na Makekovem drugačen.

Nastanjeni boste v skrbno opremljenih sobah, ki jih odlikujejo izdelki iz naravnih materialov, kot so masivno leseno pohištvo, leseni podi, volnene preproge in odeje iz naravnih materialov. Blagodejno mirna okolica in svež gorski zrak pa Vas bosta potopila v miren spanec.

Naše najboljše sobe smo opremili s kvalitetnimi naravnimi materiali, odlikujejo pa jih predvsem prostornost, šarm in čudoviti pogledi v gorsko naravo. Zelo so primerne tudi za goste z alergijami.
Družine pa lahko izberejo prostorne sobe s prehodnimi vrati.

Naš namig
Posebno darilo za posebne ljudi: bon za nastanitev na kmetiji Makek.
Podarite vašim najdražjim edinstveno doživetje v alpski naravi Jezerske doline.

Ne glede ali pridete sami, v paru ali s celo družino, potrudili se bomo, da Vam najdemo najprimernejšo sobo in to vedno vključno z našim bogatim domačim zajtrkom.

NEDELJSKO ALI PRAZNIČNO KOSILO POD VRHOVI KAMNIŠKO-SAVINJSKIH ALP!

Pristen kmečki ambient stare Slovenske kmetije, bo prav gotovo izvirno doživetje in prijetna sprememba za Vas in Vaše povabljene goste. Očarajte Vaše najbližje z okusno in zdravo hrano iz neokrnjene narave, spektakularno panoramo in nepopisno tišino naše okolice, v idili 950 m nad morjem.
Na ekološki kmetiji Makek, Vam po predhodni rezervaciji pripravimo poskušnjo naših hišnih specialitet ali domače obroke v sestavi in postrežbi prilagojeni Vašim osebnim željam.

Tudi Vaši najmlajši bodo navdušeni nad varno, neprometno lego s pestro kmečko okolico in velikim otroškim igriščem v sadovnjaku.

Posebnost naše kuhinje je skrben, sezonski izbor zdravih in naravnih živil, večinoma iz lastne pridelave. Brez, da bi posegli po predpripravljenih ali gotovih izdelkih ali pri pripravi uporabili mikrovalovno pečico. Vse jedi, ki pridejo na Vašo mizo, so pripravljene izključno sveže. To nam omogoča, da Vam postrežemo jedi, ki naredijo Vaš obisk na naši kmetiji tako okusen in poseben.

Do sedemindvajset gostov lahko sprejmemo na nedeljska kosila, poročna kosila, druge osebne in priložnostne praznike kot so krsti, obhajila, birme, poslovna kosila ali na praznovanje obletnic, rojstnih dnevov in abrahamov, okroglih obletnic, poslovnih dogodkov in ostalih priložnosti. Za vse ki to želite, na kmetiji lahko tudi prespite.

Vašim najdražjim, lahko podarite tudi darilo – bon za kosilo na Bio kmetiji Makek. Za vsa kosila je potrebna predhodna najava.

Vabimo Vas, da tudi vi poskusite posebnosti naše kulinarike BIO jagnjetine in BIO konjetine iz lastne reje, ki ju odlikujeta vrhunska kvaliteta naše ekološke visokogorske prireje in edinstvene prehrambne in zdravilne lastnosti teh dveh nemastnih mesnih vrst, ki se uvrščata med mesne delikatese in ki sta uspeli prepričati naše številne stranke.

Pustite se razvajati tudi ob naših drugih domačih dobrotah, kot so štruklji, cmoki, žlinkrofi, ajdovi žganci, jezerski masovnek s kislim mlekom, bučne, kašne ali mesne juhe ter seveda domače potice, pite, zmrzline in ostale posebnosti hišne gospodinje. Naj Vas očarajo slovenske domače jedi Bio turistične kmetije Makek.

Enkratna in mirna lokacija bio kmetije Makek z domačo kuhinjo in sezonskim izborom jedi iz lastne pridelave, bo Vašemu izletu ali praznovanju dala vzdušje in zadovoljstvo, ki Vam bo prav gotovo ostalo v lepem spominu.

Odprto skozi celo leto
Okolje Kamniško - Savinjskih Alp in Karavank
Nadmorska višina 960 m

Zimske temperature od -20°C do +10°C
Poletne temperature od 18°C do 30°C

Govorimo: angleško, nemško, italijansko, francosko in hrvaško.

Makek slika

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem