Koča pri čarovnici

Dežela pravljic in domišljije, Olimje 104, 3254 Podčetrtek

Telephone

+386 (0)31 309 103

Kilometer naprej od samostana Olimje se v gozdu skriva Dežela pravljic in domišljije, kjer boste mali in veliki obiskovalci vstopili v svet pravljic in ponovno spoznali Kekca, Bedanca, Krjavlja, Sneguljčico, Rdečo kapico in druge pravljične like ...

Dobrodošlico vam bo izrekel palček na balkonu in vas povabil v Deželo. Po poti skozi gozd boste srečali čarovnice ter like iz slovenske in tuje književnosti. Butalskemu županu boste lahko pomagali iskati Cefizlja, saj se butalskemu policaju vztrajno izmika. Videli boste vseh sedem palčkov iz pravljice o Sneguljčici, tudi Fič Firiča, ki raje dreza luno, kot dela v rudniku. Spomnili se boste pravljice o Zvezdici Zaspanki in kometu Repatcu. Pohiteli boste mimo čarovnice Čiri Bure, ki je že zakurila v peči, in se po prstih splazili mimo Bedanca. Imel je izdatno kosilo in sedaj spi in smrči, da se ga sliši po celi dolini. Poskusili boste lahko tudi odpihniti zmaja, ki nagaja Žogici Nogici.

V brunarici, vidni s ceste, je urejen muzej »Kako sta živela dedek in babica«. Življenje pred 100 leti pod Olimsko goro vam bodo predstavili člani družine Korenčkovi. Družina je štela 15 članov in vsi so pridno delali. Otroci so likali, mleli ječmen za kavo ali pa koruzo za polento. Babica je predla na kolovrat, medtem ko je dedek igral na harmoniko. Najmlajši Andrejček je spal v zibelki, prvošolka Ana pa je vadila pisanje na tablico. Ostali člani družine so zunaj koče, moški pripravljajo kopo, drva za zimo, kuhajo žganje in kosijo travo, ženske pa perejo pleničke v grabnu, nosijo vodo in nabirajo suhljad.

Za tiste, ki radi potujete, smo pripravili galerijo originalnih spominkov s potovanj po svetu, zbirko kamenčkov in zbirko lepih deklic – lutk v narodni noši posamezne države.

Vseskozi vas bo spremljalo žvrgolenje ptic, zelena narava in stalno žuborenje vode v potočkih. Lepe misli in izreki znanih oseb vas bodo navdali z optimizmom, tukaj si boste spočili oko, dušo in telo. V dolino boste tako odšli veseli in polni pozitivne energije.

Dežela pravljic in domišljije je odprta za oglede vsak dan od jutra do večera. Koča pri čarovnici, v kateri je urejen muzej, je odprta ob sobotah, nedeljah in praznikih med 10. in 18. uro ter po dogovoru.

Nekajkrat na leto, predvsem pa za Noč čarovnic, je mogoč tudi nočni ogled Dežele. Takrat s pomočjo bakel, sveč, petrolejk in ostalih lučk pričaramo prav posebno vzdušje, ki ga dodatno popestrita še nagajiva živa čarovnica Kuni Gunda in butalski župan, ki veliko modruje in malo pove.

KocaPriCarovnici slika

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem