Kmetija Karlovček

Vrh pri Šentjerneju 5, 8310 Šentjernej

Telephone

+386 (0)7 393 1410, +386 (0)31 622 878

O NAS
Korenine Kmetije Karlovček segajo v leto 1800. Ime kmetije izhaja iz domačega imena nekdanje kmetije Zalokar, ki je bila tako poimenovana po področju, kjer se nahaja.

Na začetku smo se na kmetiji ukvarjali predvsem z živinorejo in pridelavo mleka, do leta 1941 pa smo imeli tudi gostilno. Kasneje smo se preusmerili v sadjarstvo in vinogradništvo, kot spremljevalno dejavnost oziroma hobi pa se ukvarjamo tudi s kasaškim športom.

Kmetija danes obsega 40 ha sadovnjakov in 7 ha vinogradov, pohvali pa se lahko s proizvodi kot so vino cviček PTP, modra frankinja, 100 % jabolčni sok, jabolčni kis in korenčkov sok. Vsi pridelki so pridelani v skladu s pravili kontrolirane integrirane pridelave.

Za obiranje jabolk uporabljamo profesionalni obiralni stroj južnotirolske firme Zucal, naša kmetija pa je tudi generalni zastopnik znamke Zucal za Slovenijo.

Cviček pridelujemo v okolici Šentjerneja na Pleterskem hribu in Drči, okolici Krškega, na Trški gori in na Vinjem vrhu. Je prvovrsten cviček, ki prepriča še tako zahtevnega pivca in vsako leto prejme odlične ocene na vinskih ocenjevanjih. Kmetija Karlovček je članica Konzorcija Cviček in vrhunski domači proizvod trži pod blagovno znamko Dobrote s kmetije.

VINOGRADNIŠTVO
Vinogradništvo je ena izmed glavnih dejavnosti kmetije Karlovček in prizadevamo si za proizvodnjo vrhunske žlahtne kapljice različnih sort. Na 7 ha vinogradov na sončnih pobočjih Trške gore, Vinjega vrha, Pleterskega hriba in Drče z ljubeznijo obdelujemo najbolj kakovostne trte, ki vsako jesen razveselijo z bogatimi trgatvami.

VINSKA KLET
V naši moderno opremljeni vinski kleti pridelujemo vina različnih sort in s trudom, trdim delom in ljubeznijo vsako leto pridelamo žlahtno kapljico, ki razveseljuje daleč naokrog. Po skrbni trgatvi in izboru najkakovostnejšega grozdja se začne proces pridelave tradicionalnega vinskega posebneža – cvička, modre frankinje in ekskluzivnih predikatnih vin, ki svoj namen izpolnijo ob prestižnih gostijah ob različnih priložnostih.

SADJARSTVO
Pomembna usmeritev kmetije Karlovček je tudi sadjarstvo (v lasti in najemu imamo 40 ha sadovnjakov) in vsi naši pridelki so pridelani v skladu s pravili kontrolirane integrirane pridelave (IPS), zato se lahko pohvalimo z okusnimi naravno pridelanimi dobrotami, ki bodo razveselile vse ljubitelje zdravega življenja. Naše pridelke lahko celo leto kupujete pri nas na kmetiji, v jesenskem času pa lahko jabolka kupite tudi na Griču pri Klevevžu, kjer se nahajajo naši sadovnjaki.

DEGUSTACIJA
V prijetnem okrilju kmetije Karlovček ste vabljeni na nepozabno razvajanje in degustacijo hišnih vin različnih sort. Gostoljubno vas bomo sprejeli in popeljali na ogled kmetije ter vinske kleti, seznanili vas bomo s procesom izdelave vinskega posebneža cvička, ogledali si boste aparature in proizvodnjo, druženje pa bomo zaokrožili ob okusnem narezku in degustaciji kakovostnih vin.

KmetijaKarlovcek slika

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem