Klet Brda

Vinska klet Goriška brda, Zadružna cesta 9, 5212 Dobrovo

Telephone

+386 5 33 10 144

Klet Brda je največja pridelovalka in izvoznica slovenskih vin, ki s prepoznavnim slogom osvaja ljubitelje vina doma in v kar 26 državah sveta.

Klet združuje 400 briških vinogradniških družin, ki že več kot pol stoletja soustvarjajo uspešno zgodbo briškega vinarstva.

Poslanstvo Kleti Brda je v vinu izraziti edinstvenost terroirja Goriških brd ter z uspešnim trženjem prispevati k razvoju področja. Pri tem jih vodi globoko spoštovanje narave in njenih ciklov, saj se kakovost rodi v vinogradu.

Vinska klet Goriška Brda je nastala leta 1957 kot zadruga in je še danes v 100-odstotni lasti članov. Vse od svojih začetkov je v veliki meri vplivala na razvoj gospodarstva in kakovost življenja v Brdih. Vinska klet Goriška Brda upravlja 1000 hektarjev vinogradov; ki se raztezajo na pol poti med Jadranom in Alpami. Prepričani so, da je trajnostna naravnanost edina prava pot. Prav zato je večina vinogradov vključena v integrirani sistem pridelave.

V Brdih govorimo o herojskem vinogradništvu.. Lege so zahtevne: strma pobočja, terasasti vinogradi, kjer je mogoča skoraj izključno ročna obdelava. A prav zato dajejo takšna območja vina posebne kakovosti. Vina, ki jasno pripovedujejo zgodbo o svojem izvoru. Vsaka družina v Brdih v povprečju obdeluje od dva do tri hektarje površin, s posebno pozornostjo do naravnih ciklov in natančnim spremljanjem kakovosti. Skrivnost, kako skrbeti za vinograd, se prenaša iz roda v rod – neprisiljeno, naravno, s potrpežljivostjo in ljubeznijo.

Herojsko vinogradništvo je poslanstvo, ki izhaja iz ljubezni do zemlje in bogate dediščine naših prednikov.

Vinska klet Goriška Brda - Vznemirljivo popotovanje v očarljivi svet vin

V okolju, kjer se tradicija prepleta s sodobnostjo, obiskovalcem nudijo zanimive oglede kleti in strokovno vodene degustacije njihovih vin. Vodene degustacije z ogledom so možne samo ob predhodni najavi. Posameznikom in manjšim skupinam pa je brez najave na voljo »self tasting« degustacija.

Več o ponudbi ogledov in degustacij:

https://klet-brda.si/en/degustacije/

Degustacijska dvorana Kleti Brda lahko sprejme do 250 gostov in ima možnost delitve prostora - v skladu v vašimi potrebami lahko ustvarijo intimno vzdušje za ožje družbe ali prostor, primeren za večje skupine. Dostop do kleti je enostaven, prav tako je dobro poskrbljeno za parkiranje, tudi več avtobusov hkrati.

Vabljeni!

KletBrdaNova1

 

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem