Hiša posebne sorte

Kodreti 15, 6222 Štanjel

Telephone

+386 (0)5 7690 000, +386 (0)41 728 619

Naše poslanstvo je tudi vključevanje lokalne skupnosti v dejavnost turistične kmetije. Pri zagotavljanju surovin, hrane, izdelkov domače obrti, pomoči pri organiziranju aktivnosti in občasnemu povečanju obsega dela ima kmetija v programu tudi vključitev ožje in širše družine ter ostalih krajanov.

Na kmetiji
Hiša posebne sorte ponuja mavrico užitkov in raznolikosti, ki se kažejo v tematsko pestrih in raznolikih apartmajih. Štirje apartmaji pomenijo štiri zgodbe. Vsaka zgodba je zapisana pod eno ime cvetice: cikorija, majnica, rožmarin in šmarnica.

V vsakem apartmaju najdemo drugačen, a edinstven utrip. V celoti pa zažarijo kot Hiša posebne sorte. Poleg osnovnih nastanitvenih prostorov ponujamo tudi raznolike kotičke in večje prostore, v katerih se lahko naši obiskovalci družijo ali zgolj odpočijejo. Urejenost in opremljenost objekta je primerna tudi za osebe, ki pri gibanju uporabljajo invalidske vozičke in za družine z otroki z motnjami v razvoju oz. težavami pri duševnem zdravju, saj nameravamo naše storitve nuditi tudi v terapevtske namene raznih delavnic za ljudi s posebnimi potrebami. V značilni velbani kleti je od 30.5.2009 odprt edinstven gostinski prostor, kjer nudimo naš izbor kulinaričnih dobrot značilnih za naše območje.

Pri ogrevanju in hlajenju naše Hiše posebne sorte uporabljamo samo obnovljive vire energije in sicer sonce, vodo in  zrak. S tem skrbimo za čisto okolje.

Hrana in pijača v naši ponudbi temelji na pridelavi na naši ekološki kmetiji.

Hiša posebne sorte leži na meji med Krasom in Vipavsko dolino, v neposredni bližini znamenitega Štanjela v vasica Kodreti. Vas je dobila ime po sedaj že izumrli rodbini Kodre, ki se je sem naselila pred nekaj stoletji. Leži v dolini reke Branice, ki loči Vipavsko dolino, Kras in hrbet Vrhe (Švico), med hriboma Lukovnik in Gradišče. Kodreti so tipična primorska vasica značilna za to območje; klima je izrazito mediteranska, z nekaterimi značilnosti celinskega podnebja. Kljub tipičnosti burje za te kraje, je vasica pred njo skrita, saj leži v pretežnem zavetrju sosednih hribov.

Kulinarika
Okusi preteklosti danes, je vodilo, ki Vas bo popeljalo skozi posebnosti lokalnih kulinaričnih izročil, ki Vam jih ponujamo v naši hiši.

Kulinarična ponudba Hiše posebne sorte se nanaša predvsem na tipične primorske jedi, ki so značilne za te kraje in v katerih se, tako kot v sami pokrajini, kaže izjemna pestrost in raznolikost okusov. Poleg avtohtonosti, je za večji del dobrot, ki Vam jih ponujamo, značilna ekološka predelava, zato se  ponudba okusov preko letnih časov nenehno spreminja.

Za kulinarične užitke skrbi naš kuhar z ekipo sodelavcev, ki Vam bodo pripravili pravcato popotovanje po okusih iz naših spominov. Tako ustvarjamo svoj cilj - ustvariti hišo dobrega počutja v praktično neokrnjenem predelu Braniške doline.

Hram in vinarji
V prostorih naše hiše Vam nudimo tudi manjši velban prostor - hram. Namenili smo ga Vam za degustacije naših domačih vin in vin drugih vinarjev, ki se bodo ob dišeči ročno rezani rezini posušenega domačega pršuta, prijetno zlila z prostorom. Prostor je zaprtega tipa, tako da Vas naši ostali gostje, pri vaših občutkih, ne motijo.

Apartmaji
Vsi apartmaji in sobe v naši »Hiši« imajo velike in udobne postelje (dolžina 210 cm) s posteljnino iz  kvalitetnih in zelo prijetnih materialov. Dodatna ležišča so udobna in dovolj velika tudi za odraslo osebo.

V apartmajih in sobah je LCD televizor, telefon, internetni priključek in pisalna miza. Bivanje je prijetno tudi v poletni vročini, saj so vsi prostori klimatizirani.

Skupaj lahko pri nas prespi največ 23 oseb.

HisaPosebneSorte slika

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Urejenost in opremljenost objekta je primerna tudi za osebe, ki pri gibanju uporabljajo invalidske vozičke in

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • Fax: +386 (0)5 7691 090

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem