Domačija Kabaj

Domačija Kabaj Morel, Šlovrenc 4, 5212 Dobrovo

Telephone

+386 (0)5 39 59 560, +386 (0)41 454 002

Klet Kabajevih
Predelava danes poteka v sodobni, pred nekaj leti zgrajeni kleti. Klet ima tri dele: klasični del z velikimi hrastovimi sodi in jekleno posodo za vinifikacijo in tipizacijo vina, obokano klet z izvirom vode s stalno temperaturo in vlago za francoske barrique sodčke ter manj običajno klet, v kateri je v zemljo vkopanih devet 3500-litrskih posod (kvevri) iz gruzijske gline, izdelanih v gruzijski vasi Imereti.

Pridelava v kleti KABAJ
Letno napolnijo med 60.000 in 70.000 steklenic. Vsa vina najmanj eno leto zorijo v francoskih sodčkih, nato pa še več mesecev v steklenicah. Jean Michel Morel bela vina macerira najmanj en dan, rebulo, belo briško kraljico, pa približno 30 dni. Na ta način se vino strukturira s sadnostjo (predvsem z zanjo značilno vinsko cvetico in okusom po grozdju), mineralnostjo in tipično zlato barvo. Rebula skozi leta v steklenici raste, se uravnovesi in postane žametasta. Ob vinu Amfora rebula najbolj temeljito in učinkovito predstavlja podobo domačije Kabaj, njihov pogled na vino in spoštljiv odnos do pridelave ob upoštevanju zgodovinskih in naravnih danosti.

Kulinarika na domačiji KABAJ
Na mestu, kjer danes nad veliko kletjo stoji objekt, je že nekoč stala vaška gostilna. Tu so pili domače vino, ponujali tobak in sol. Pred gostilno so kdaj vrgli tudi balinčke.

Ponudba briške hrane
Milo podnebje in pokrajina sta v Goriških Brdih odločilno vplivala na kulinariko. Različne tradicije (slovenska, furlanska, habsburška) so se na tem koščku zemlje prepletle in tako je »briška« kuhinja nekaj posebnega. Recepti, ki so jih naše babice skrbno zapisovale in ljubosumno skrivale v svojih kuharskih knjigah, očarajo še tako zahtevnega gurmana.
Z dobrim briškim vinom pa se jedi zlijejo v popolni kulinarični užitek, ki nam bo še dolgo ostal v spominu. Na domačiji Kabaj  smo poiskali stare kuharske knjige in bogati »briški« kuhinji dodali ščepec novosti, ščepec Mediterana, ščepec domišljije in ščepec novosti.

Bivanje
Svojim gostom nudimo sprostitev v prijetnem domačem okolju, razvajanje z mirom, naravo in dobro hrano. Izbirajo lahko med 6 dvoposteljnimi sobami z možnostjo dodatnega ležišča. Na zasluženem oddihu pa naše goste čaka tudi kopica doživetij, saj je domačija Kabaj Morel odlično izhodišče za dolge sprehode ter raziskovanje naravnih in kulturnih biserov Goriških Brd.

Kabaj slika

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem