Turizem Velenje

Stari trg 3, Velenje, Slovenija

Telephone

03 896 17 15

Mesto Velenje skupaj s podeželjem ni veliko, pa tudi majhno ne. S svojo moderno arhitekturno zasnovo je drugačno od drugih slovenskih mest. V njem očarajo sodobne stavbe z ravnimi strehami, velike zelenicemogočna drevesa in lepo urejene cvetlične gredice. Velenje je mesto v parkumesto zelenja in številnih s soncem obsijanih dni.  Narava v Velenju očara na vsakem koraku. Najmlajše slovensko mesto je danes šesto največje mesto v Sloveniji. Še vedno raste in se razvija. Je mesto z vizijo in mladostno energijo. Velenje je mesto cvetočih idej.

Velenje s svojo okolico in prenovljenim mestnim jedrom ponuja nešteto možnosti za ljubitelje narave, kulture in prireditev. Če radi poležavate na terasah ob rekah, berete knjigo ob žuborenju vode, v vodo namakate noge in se sladkate s sladoledom pod drevesi, je Velenje prava izbira za vas. S prenovo promenade je mesto dobilo moderen in atraktiven prostor za sprehode, srečevanja in druženja. Nova mestna promenada poudarja in izkorišča naravne kvalitete prostora, ureditev pa dopolnjuje nova moderna urbana oprema.

Za bolj aktivne obiskovalce so na voljo številne pohodne ter kolesarske poti, planinske ture, vodne aktivnosti, pozimi pa lahko uživajo v smučanju, teku na smučeh, sankanju in lednem plezanju. Za tiste, ki imate radi naravo, v tem delu Slovenije, ne boste razočarani. Številne naravne in kulturne znamenitosti vas bodo očarale. Poskrbljeno pa je tudi za poslovna srečanja, kongrese in izobraževanja. V večjih krajih Savinske in Šaleške doline so na voljo sodobni centri in hoteli, ki ponujajo storitve za vse vrste poslovnih dogodkov. Povsod v regiji pa lahko uživate v lokalno pridelani eko hrani, lokalnih običajih ter v pristnem odnosu lokalnih prebivalcev.OBJAVA TURIZEMVELENJE 01

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem