Doživljajski park Vulkanija

Grad 174, 9264 Grad

Telephone

+386 (0)2 553 10 00

O nas

Pri Gradu na Goričkem je pred 3 milijoni let bruhal zadnji vulkan na območju današnje Slovenije. Ponovno smo ga prebudili v doživljajskem parku Vulkanija, kjer ga boste ne samo spoznali ampak dobesedno doživeli njegov izbruh. Ob tem boste spoznali še veliko zanimivosti o vulkanih in geoloških značilnostih našega planeta in še posebej Goričkega.

Pot do izbruha zadnjega vulkana na območju Slovenije pa ni preveč enostavna. Na začetku boste spoznali krtka Olija, ki vas bo vodil skozi večji del parka in čarovnico Ezo, ki mu je stalno za petami, saj si želi priti do dragocenih kristalov olivina, ki so z izbruhom vulkana pri Gradu na Goričkem, prišli na površje.

Na sodobni interaktivni mizi boste spoznali glavne geološke značilnosti Zemlje, predvsem iz sveta vulkanov in kaj nam življenje z vulkani prinaša – tako v dobrem kot v slabem. Za tiste, ki boste želeli izvedeti več o razburljivem svetu vulkanov in silah, ki vladajo na našem planetu, smo pripravili atraktivne interaktivne vsebine. Za mlajše obiskovalce pa smo poskrbeli, da spoznajo svet vulkanov skozi preproste računalniške igrice.

Nato vas bo pot vodila skozi lavino cev, v kateri se dogaja marsikaj vznemirljivega, vse do dvigala, ki vas bo popeljalo v globino Zemljine skorje, kjer ima Oli poseben časovni stroj. V stalnem begu pred čarovnico Ezo se boste ob pomoči izvirne 3D stereoskopske tehnike, popeljali skozi zgodovino vesolja, vse od Velikega poka, do izoblikovanja Osončja in Zemlje. Posebej boste spoznali, kaj se je v daljni in bližnji preteklosti dogajalo na ozemlju, ki je danes na Goričkem, kako je bruhal vulkan v okolici Gradu, kakšni trobčarji so lomastili tam naokoli, kaj je prinesla ledena doba in kakšna je raznovrstnost Goričkega danes.

Za vse, ki vas narava in geologija zanimata še podrobneje, pa smo pripravili posebno razstavo o geoloških značilnostih Goričkega, kjer predstavljamo mineral olivin ter nekatere druge minerale in fosile Goričkega, značilne kamnine, mineralno vodo in za kaj vse so naravni materiali z Goričkega uporabni, kot na primer kremenovi peski ali pa glina, iz katere izdelujejo posebne črne izdelke. Oli vam bo v svoji kuhinji, ob pomoči znanega kuharja predstavil, kako se na Zemlji »kuhajo« različne vrste kamnin. Za ljubitelje narave pa bo še posebno zanimiv filmček o naravi Goričkega.

Obisk doživljajskega parka Vulkanija, ki je izdatno podprt z interaktivnimi in izobraževalnimi vsebinami, ponuja obilico presežkov v slovenskem prostoru s stališča interpretacije in uporabe sodobnih tehnologij. Obisk Vulkanije je primeren tako za individualne obiskovalce in družine kot za večje skupine.

Oli vas že nestrpno pričakuje. Zato vas vabimo na nepozabno doživetje vulkanov v doživljajski park Vulkanija pri Gradu na Goričkem!

ODPIRALNI ČAS
Januar, februar: torek – nedelja: 10.00 – 16.00, ponedeljek: zaprto. Ogledi ob 10.00, 12.00 in 14.00.
Marec, november, december: torek – nedelja: 10.00 – 16.00, ponedeljek: zaprto. Zadnji ogled ob 15.00.
April – oktober: torek – nedelja: 10.00 – 18.00, ponedeljek: zaprto. Zadnji ogled ob 17.00.

poi slike vulkanija

ODPIRALNI ČAS
Januar, februar: torek – nedelja: 10.00 – 16.00. Ogledi ob 10.00, 12.00, 13.00 in 14.00.
Marec, november, december: ponedeljek: zaprto, torek – nedelja: 10.00 – 16.00. Zadnji ogled ob 17.00.
April – oktober: ponedeljek: zaprto, torek – nedelja: 10.00 – 18.00. Zadnji ogled ob 18.00.

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem