VisitDolenjska.eu

Razvojni center Novo mesto d.o.o., Ljubljanska cesta 26, 8000 Novo mesto

Telephone

+386 (0)7 33 72 980

Dolenjska je med gospodarsko najuspešnejšimi regijami v Sloveniji. Zaznamujejo jo hribčki, posejani z vinogradi in številnimi zidanicami ter cerkvicami, reka Krka, kraški svet ob reki Temenici, bogata arheološka najdišča, kvalitetna termalna zdravilišča in evropski vinski posebnež cviček. Njena prestolnica Novo mesto, ki nosi naziv »mesto situl«, je kulturno, izobraževalno in gospodarsko središče regije.

Bela krajina je dežela belih brez, bele narodne noše, zelenega Jurija, belokranjskih velikonočnih pisanic, doline reke Kolpe, ki je bila v letu 2010 evropska destinacija odličnosti, bogatega plesnega in pripovednega izročila ter ljudskih šeg. Poseben pečat ji dajejo cerkvice, kamnite hiše, kašče, zidanice, vinogradi, kozolci, številne jame, vrtače, steljniki in pečine ter prireditve kot so Vinska vigred, Jurjevanje in Semiška ohcet.

Kočevsko-ribniška je najvišje ležeči predel regije, saj vrhovi v tem koncu presegajo 1200 m. nadmorske višine, posamezna naselja pa ležijo tudi na 900 m. nadmorske višine. Brezmejne poti vas vodijo po neokrnjeni naravi, obsežnem območju Nature 2000 in gozdovih, v katerih domujejo tudi rjavi medved, volk in ris. Kraški svet se razprostira od značilne Retijske uvale preko Male in Velike gore vse do Rinže in Kolpe. Kočevsko-ribniško zaznamujejo domača obrt (suha roba in lončarstvo), kočevske vasi, vodnatost in številne kulinarične dobrote, kot so kostelski želodec, čušpajz, kočevski med, kostelska rakija, šedrška trojka ... Med najodmevnejše prireditve sodijo Ribniški sejem, "Tamburanje v Kostele" in Tržni dan v Sodražici.

1211_ZdravjeInSprostitev_x185_y154.jpg1379_Raft_x185_y154.jpg1213_PoPotehDediscine_x185_y154.jpg1215_KulinarikaInVino_x185_y154.jpg1214_TurizemVZidanicah_x185_y154.jpg

 

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem