Domačija Selak in Vinoteka Otilija

Novomeška cesta 12 a, 8310 Šentjernej

Telephone

+386 (0)41 975 213, +386 (0)7 30 81 960

Domačija Selak
Domačija Selak se nahaja v samem centru Šentjerneja. Pri vhodu nas pozdravi skulptura petelina, ki je narejena iz osnovnega kmečkega orodja: kos, srpov, lopate, sekire, motike, grabelj …

Vinoteka Otilija
Vinoteka ponuja vina štirih največjih vinarjev Šentjernejske doline. Osnovno vino je dolenjski posebnež cviček. Preko multivizije spoznamo značilnosti in lepote naših krajev.

Obiščite nas v Šentjerneju, kjer že stoletja ohranjamo sožitje človeka in vinske trte. Pripravljeni smo ta doživetja deliti z vami ob vinu in drugih dobrotah. 

Pa na zdravje!

Galo_foto2_555.jpg

Zbirka petelinov
Na ogled je več kot 500 eksponatov petelinov zbrani iz celega sveta. Izdelani so iz različnih materialov od stekla, keramike, lesa, kovine… razstava petelinov je slikovito usklajena z prostorom, ki predstavlja nekdaj močno in trdno kmetijo z bogato arhitekturo. Obiskovalec začuti njihovo pokončnost, bojevitost zlasti pa njegovo lepoto. Zbrani petelini predstavljajo največjo zbirko v Sloveniji.

Degustacije
V vinoteki Otilija nudimo vodene pokušine vin (degustacije). V idiličnem okolju vinoteke, kjer se vidi vsa lepota arhitekture lesa in kamna vam predstavimo štiri vinarje.

  • Vinogradništvo Štemberger
  • Kmetija Karlovček
  • Kartuzija Pleterje
  • Vinogradništvo in trsničarstvo Martinčič

Pri vseh vinarjih je osnovno vino CVIČEK, katerega vsi štirje skupaj v najboljših letih pridelajo cca miljon litrov. Pri vodeni degustaciji pa tudi vedno ponudimo vsa najboljša in njiva izbrana vina, ki prejemajo najboljša odlikovanja na lokalni in slovenski ravni. Ponujamo vsa vina, ki jih pridelajo vinarji od modre frankinje, rose vina, vsa bela in tudi predikatna vina, katera imajo posebno veljavo v naši vinoteki.

Vsa vina je možno tudi kupiti, katera so primerna za domačo rabo, ali pa za lepo darilo prijatelju.

Poleg degustacije pa nudimo tudi domače pripravljene narezke (domače salame, domač kruh …)

Zbirka starih glasbil
Zbirka glasbil sestavlja več kot 150 različnih instrumentov in ponazarja glasbila skozi stoletja. Zbrana so najrazličnejša tolkala, pihala, trobila, brenkala, godala in instrumenti s tipkami.

Instrumenti prihajajo iz različnih držav, kot so ameriški bendžo, ruska balalajka, indijski bobni, brazilska kitara, afriške piščali…
Vsa zbirka je razstavljena kot lepo urejena zbirka glasbil, ki obiskovalcu na enem mestu prikaže vso lepoto kulture celega sveta.

O Otiliji
Otilija Gebauer je bila dolgoletna učiteljica v Šentjerneju. Gebauerji so bili lastniki gospodarskega poslopja , ki je bilo zgrajeno leta 1829 in so ga leta 1956 prodali sosedoma Petru in Neži Selak. V kleti je ostala lepo ohranjena slika bivše lastnice, po kateri nosi ime vinoteka Otilija.

Galo_foto1.jpg

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • Fax: +386 (0)7 30 81 920

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem