Hiške Slovenske Istre

Truške 1b, 6273 Marezige

Telephone

+386 (0)41 248 964

Edinstvena izkušnja sredi Istre...

Hiške slovenske Istre se nahajajo sredi vinograda s pogledom na morje.

Hiške imitirajo stare istrske hiše. Imajo značilno dvokapnico, polna škura, streho, prekrito s starimi korci, zidovi, potke in ognjišča so zgrajene z istrskim kamnom, fasada je groba, barve hišk pa so kopije barv, ki se nahajajo na starih hišah okoliških vasi kot so Babiči, Vršič in Jurasi, in ki so bile značilne za hiše po 2. svetovni vojni. Večina pohištva je še iz začetka prejšnjega stoletja.

Narava, kultura in mir

Pred hiškami se vije pergola, pod katero se lahko obiskovalci naužijejo svežega primorskega zraka, posedijo na lesenih klopicah z mizami, ob večerih pa sproščeno pokramljajo ob ognjišču. Hiške stojijo na družinski posesti in predstavljajo nadgradnjo že obstoječih turističnih sob in apartmajev. Pred hiškami je sadovnjak, v katerem prevladujejo fige, češnje, lešniki, breskve in oljke ter mediteranska zelišča kot so rožmarin, lovor, bazilika, žajbelj ter različna zelenjava. Vse to z namenom, da turist spozna tipično rastlinje istrskega okolja in si, če želi, postreže s svežo zelenjavo in sadjem.

Šavrinke - naše none

Hiške so poimenovane po Šavrinkah: jajčarica, krušarica in mlekarica. V vsaki je predstavljena zgodba Šavrink in opisana zgodovina slovenske Istre v več jezikih. V hiškah je tudi nekaj elementov iz tistega časa: v hiški mlekarice je vrč za mleko, v hiši jajčarice stara košara, v hiški krušarice pa plenjer. Šavrinke so bile ženske, ki so vsak dan prehodile ogromno kilometrov do najbližjih večjih mest (Trst in Koper), da so lahko prodale domače proizvode in na ta način preživljale številne družine.

Inovacija & tradicija

Gre za projekt, ki predstavlja inovacijo na področju turističnih nastanitev pri nas. Zato so Hiške slovenske Istre že v prvih mesecih obstoja požele nagrade na natečaju Razvoj MOK idej 2011 in na razpisu Snovalec, nagrada za inovativne projekte v turizmu pod okriljem Slovenske turistične organizacije. K sodelovanju sta s svojo strokovnostjo pristopila tudi zgodovinar Alberto Pucer in Tomaža Štefe - Atelje poslovnih uspehov.

Da gre za kvaliteten projekt, vreden pozornosti, so prepoznale tudi Mestna občina Koper, Pokrajinski arhiv Koper, Banka turističnih priložnosti Slovenije in Slovenska turistična organizacija, ki so sodelovale pri njegovi uresničitvi.

Vsaka hiška je samostojna enota.

Gostje lahko izbirajo med:

  • Jajčarica (za dve osebi, zakonska postelja),
  • Krušarica (za dve osebi, ločeni postelji),
  • Mlekarica (za tri osebe, zakonska postelja in enojna postelja)
  • Hiške so postavljene v okviru prostora za kampiranje.

Hiške nimajo elektrike, gostje prejmejo ob prihodu vso potrebno opremo za osvetljavo.

Toaletni prostori (kopalnice) so urejeni le nekaj metrov stran.

Možna je tudi postavitev šotorov.

HiskeSlovenskeIstre_foto.jpg

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem