Zavod za okolje in turizem Dobrovnik

Zavod za okolje in turizem Dobrovnik, Dobrovnik 297, 9223 Dobrovnik

Telephone

+386 (0)41 349 927

http://www.dobrovnik.si

O nas

Občina Dobrovnik leži na območju, kjer je nekoč bilo Panonsko morje. Razprostira se na 31 km2. Zajema tri naselja in sicer Strehovci, Žitkovci in Dobrovnik. Slednja dva ležita na narodnostno mešanem območju, kjer je večji del prebivalstva pripadnikov madžarske narodnosti. Vas Strehovci leži izven dvojezičnega območja. V občini deluje Dvojezična osnovna šola, imamo tudi vrtec. V Dobrovniku poleg Slovencev in Madžarov živi še manjša romska skupnost, vsi prebivalci pa živijo v medsebojnem spoštovanju in strpnosti.

Na severozahodnem delu občine se razprostirajo dobrovniško - strehovske gorice posejane z vinogradi in sadovnjaki, med katerima ležijo obširni gozdovi s čudovitim akumulacijskim jezerom, medtem ko je na južni in zahodni strani tipična panonska nižina, z njivami in travniki.

Pravo bogastvo občine je zanimiva kulturna dediščina ter narava, ki jo poznajo predvsem domačini, zadnje čase pa jo spoznavajo tudi tuji turisti. Prav povsod je najti veliko prijaznih in veselih ljudi, ki rade volje postrežejo obiskovalca z pristno domačo hrano in dobro kapljico. Skozi našo občino peljejo različne tematske poti. Zelo so znane kolesarske in pohodniške poti, ki nas povezujejo z ostalimi turističnimi kraji v Sloveniji in na Madžarskem.

Občina Dobrovnik je občina v razvoju, katere občani so vrasli v domačo zemljo, so trmasti, vztrajni in vzdržljivi kot trta, ki jo negujejo s posebno skrbnostjo. Tukajšnja narava vas vabi, da jo spoznate v vseh letnih časih, da uživate v svežem zraku, se ustavite ob kakem vinogradu ali izletniški točki. Za lepo podobo in promocijo občine se trudijo vsi prebivalci, skupaj z tukajšnjimi društvi, ki s svojimi programi večkrat popestrijo sivo vsakdanjost vsem, ki slučajno ali namerno zaidejo v naš kraj. Društva v sodelovanju z vsemi ponudniki in lokalnimi skupnostmi prirejajo različne prireditve, delavnice in razstave.

KRAJ SPROSTITVE, AKTIVNEGA POČITKA IN KULINARIČNIH DOŽIVETIJ

S svojimi destinacijami je priljubljena turistična točka za družine, posameznike in zaključene skupine. Najbolj prepoznavna turistična točka je Bukovniško jezero z okolico, ki poleg ribolova nudi možnosti za počitek, sprehode, kampiranje, piknik in športne aktivnosti.

V objemu starih dreves v neposredni bližini jezera ponosno stoji kapelica Sv.Vida, zraven pa žubori istoimenski izvir z vodo, ki ima energijsko moč ter številne zdravilne učinke. 26 energetskih točk blagodejnega in zdravilnega sevanja ponuja sprostitev in obnovo vitalnih energij.

Prav tako vas vabi pustolovski park ter raznobarvne orhideje in eksotične rastline v tropskem vrtu. Spoznate lahko rokodelske veščine naših mojstrov , preizkusite izvrstno lokalno kulinariko ter odlična vina domačih vinarjev v prijetnem ambientu naših ponudnikov.

Vabljeni na nepozabno doživetje!

poi slike Dobrovnik

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem