Šport Ljubljana

Celovška cesta 25, 1000 Ljubljana

Telephone

01 431 50 60

 

 

Šport Ljubljana ponuja različne oblike rekreacije, ki so na voljo v vseh letnih časih. Najbolj priljubljen način vadbe v pokritih objektih je obisk fitnesa in skupinskih vadb, ki so na voljo skozi vse leto v Fitnesu Tivoli in Fitnesu Vič. Rekreativno plavanje je na voljo od septembra do konca junija na Kopališču Tivoli, v toplejših mesecih pa na Kopališču Kolezija in Kopališču Kodeljevo. Poskrbljeno pa je tudi za ljubitelje tenisa, namiznega tenisa, golfa, streljanja, drsanja in številnih dvoranskih športov.Po rekreaciji se prileže tudi obisk savne in tudi tukaj vas Šport Ljubljana ne bo razočaral! Ne glede na to, kakšen je vaš okus za rekreacijo, Šport Ljubljana nudi nekaj za vsakega! 

Sprostitev v naravi je za marsikoga odličen način rekreacije, ki ga spravi v boljše razpoloženje. Zato ne oklevajte in pohitite v katerega od odličnih športnih objektov Športa Ljubljana!

Prijazno vas vabimo, da obiščete:

  • CENTER STOŽICE kjer se nahajata dva največja prireditvena objekta v Sloveniji, Dvorana Stožice in Stadion Stožice. Poleg prireditev sta objekta namenjena tudi treningom in rekreaciji. Na zunanjih površinah so na voljo še asfaltirana športna igrišča. Pod centrom se nahajajo parkirni prostori.
  • PARK TIVOLI, kjer najdete Halo Tivoli in Kopališče Tivoli. Hala Tivoli ima 2 dvorani - v mali dvorani potekajo športi z žogo, velika pa je namenjena športom na ledu. V sklopu Kopališča Tivoli lahko obiščete fitnes in vodene vadbe, zimske pokrite bazene, savne in v poletnem času tenis igrišča. V okolici so za rekreativno rabo na voljo še dve kotalkališči, zunanja košarkarska igrišča, igrišče za mali nogomet in balinišče. V Parku Tivoli najdete tudi začetek Trim steze Tivoli. 
  • PARK KODELJEVO sestavljajo Dvorana Kodeljevo, Atletski nogometni stadion Kodeljevo s pomožnimi nogometnimi igrišči, zunanja asfaltna igrišča za košarko in mali nogomet, Tenis igrišča, Kopališče Kodeljevo ter večnamenska športna dvorana ob kopališču. Dislocirana infrastruktura so še športna igrišča v Štepanjskem naselju ter Trim steze in otoki v okolici Kodeljevega. 
  • PARK ZALOG, kjer se nahaja velika Dvorana Zalog, namenjena športom na ledu, med drugim namenjena tudi rekreativnemu drsanju. Ob dvorani je v Oaza klubu Zalog organiziran športni vrtec. Oba objekta obdajata zunanje športno igrišče za košarko in otroško igrišče.
  • PARK ŠIŠKA obsega atletsko dvorano, zunanje atletske površine, atletski nogometni stadion, Holmer stezo, nogometni igrišči z umetno travo, nogometna igrišča Trikotnik, teniška igrišča, pokrito balinišče in igrišče za odbojko na mivki. V Park Šiška spadajo še Metališča Mostovna, Kajak kanu center Tacen, Skakalni center Mostec, Športni center Tesovnikova ter Trim steze in trim otoki, ki se nahajajo na območju Šiške.
  • PARK RUDNIK je najbolj znan po Strelišču in Športni dvorani Krim. Pod okrilje Parka Rudnik pa spadajo še športna igrišča Krim Rakovnik, Kajak kanu center Livada, Teniška igrišča Murgle I in Teniška in košarkarska igrišča Murgle II.  
  • PARK JEŽICA kamor spadajo Dvorana Ježica, Hipodrom Stožice, RIC Sava, Kegljišče in dvorane Staničeva, BMX steza Bežigrad, Igrišča Savsko naselje II, Igrišča v BS – 3, Košarkarsko igrišče Tesovnikova, Športni center BS – 7, Športni center Črnuče, Športni center Savsko naselje. RIC Sava ponuja piknik prostore, otroško igrišče, izobraževalno kmetijo, igrišče za odbojko na mivki, plezalno steno, igrišče za Disc golf ter številne kolesarske, učne in peš poti. 
  • GOLF CENTER Stanežiče je prvenstveno namenjen mladinski igri golfa ter popularizaciji tega čudovitega športa, primeren pa je tudi za vadbo in igro bolj izkušenih igralcev. Na voljo sta dve vadbeni zelenici in 9 kratkih lukenj (pitch and putt). Novo, delno pokrito vadbišče omogoča vadbo dolgih udarcev in sprejme do 25 igralcev.Na voljo je tudi izposoja golf opreme. 
  • PARK VIČ sestavljajo tri večje enote; Nogometna igrišča Svoboda, Kopališče Kolezija, ki ga sestavljajo olimpijski in otroški bazen, čofotalnik, masažni bazen in obbazenska ploščad z lesenimi ležalnimi tribunami. Na voljo so tudi športnorekreacijske površine z mizami za namizni tenis, košarkarskim igriščem ter igriščem za odbojko na mivki. V novo zgrajenem Gimnastičnem centeru Ljubljana se nahajajo popolnoma opremljena velika gimnastična dvorana namenjena športni in ritmični gimnastiki, Fitnes Vič, dve telovadnici za vodeno vadbo in Šport hotel Ljubljana z nastanitvenimi kapacitetami. V neposredni bližini objekta je na voljo tudi več teniških igrišč ter igrišče za odbojko na mivki.

 

Sport LJUBLJANA

* Fotografije so iz arhiva Šport Ljubljana, fotografi: Aleš Fevžer, Darja Štravs Tisu, Mare Mutić.

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem