Nordijski center Planica

Rateče Planica 4283

Telephone

+386 (0)31 689 806

 PLANICA – kraj dobrega počutja

Planica velja za simbol slovenskega športa, srčnosti, naravne lepote in dediščine svetovnega slovesa. Dolina pod Poncami že desetletja privlači množice obiskovalcev, ki so bili priča zgodovinskemu razvoju skokov in poletov na smučeh. Najmodernejši Nordijski center na pragu Triglavskega narodnega parka predstavlja edinstven kompleks, ki obiskovalcu ponuja izjemno okolje za oddih, sprostitev, športno aktivnost in zabavo.

ZIPLINE

Ste pripravljeni na najbolj adrenalinsko vožnjo vašega življenja? Spustite se po najstrmejšem Ziplinu na svetu in postanite planiški junak! Če je bil do sedaj prostor na planiški letalnici le za najboljše smučarje letalce, pa z novo pridobitvijo lahko vsak, ki zbere dovolj poguma spozna, kako je leteti v Planici. Adrenalinski spust po največji skakalnici na svetu je dolg kar 566 metrov, pri čemer dosežete hitrost do 85 km/h.

SNEŽNI TUNEL

Pogrešate zimo? Bi radi tekli na smučeh pa je zunaj peklenska vročina, zime pa od nikoder? Potem je snežni tunel v Planici pravi odgovor za vas! Z novo pridobitvijo, tunelom za smučarske teke, smo v Planici mejo in omejitve teka na smučeh premaknili. Od sedaj snežna odeja in nizke temperature niso več pogoj za tek na smučeh. 800 m proge v 3 nivojih v snežnem predoru omogoča, da zimo pričaramo tudi takrat, ko na prostem ni naravnih pogojev. Snežni tunel je namenjen vsem, ki v poletnem času pogrešajo zimo in bi z veseljem naredili nekaj krogov na smučeh. Možna tudi izposoja smuči in opreme.

VODENI OGLED NORDIJSKEGA CENTRA PLANICA

Rezervirajte svoj vodeni ogled po najmodernejšem Nordijskem centru na svetu! Spoznali boste zgodovino Planice, si pobliže ogledali Bloudkovo velikanko, letalnico bratov Gorišek, otroško-mladinske skakalnice, proge za smučarski tek, vetrovnik ter spoznali še mnogo drugih zanimivosti iz sveta smučarskih poletov!

Ste vedeli? Planica ima v lasti kar 42 svetovnih rekordov v smučarskih skokih in poletih; prvič pa sta bili v dolini pod Poncami preseženi tudi magični meji 100 in 200 metrov. Odpeljite se na panoramsko vožnjo s sedežnico na vrh planiške letalnice in se »okrepčajte« s pogledom na Julijske Alpe! 

 

planica.slike

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • Fax: +386 (0)31 689 806

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem