Kranjska pivnica in pivovarna

Jelenčeva 1, 4000 Kranj

Telephone

+386(0)4 25 15 350, +386(0)40 20 60 18

Smo dobavitelj pivskih surovin znamke Weyermann in hmelja Lupex, tehnološke opreme za pivovarne znamke Labu ter opreme za točenje piva Lindr. V lastni pivovarni varimo svetlo in temno Kranjsko pivo, ki ga lahko poskusite v Kranjski pivnici.

Kranjsko pivo sega v čase vojvodine Kranjske in nosi ime po takratni domovini. Kranjsko pivo se je prvič pojavilo leta 1818 v Mengšu in ime obdržalo skoraj 100 let. Nato se je izgubilo za skoraj stoletje in z odprtjem pivovarne kranjsko pivo ponovno uvajamo za vse ljubitelje izvirnih piv.

Izvirna receptura kranjskega piva izhaja iz bavarskega kraljevega dvora. Proizvajamo ga tradicionalno po zakonu bavarske čistosti (Reinheitsgebot). To pomeni, da je pivo narejeno iz kakovostnega slada, naravnega hmelja, kvasa brez dodatkov in konzervansov.

Trenutno varimo rdeče in svetlo pivo, pri čemer se poslužujemo metode spodnjega vrenja.

Pivo po naročilu dobavljamo in dostavljamo gostinskim lokalom, restavracijam in hotelom. Ob tedenski dostavi svežega piva opravimo še pregled iz čiščenje točilne opreme. S tem zagotovimo, da gostu natočite pivo enake kakovosti, kot je v pivovarni.

Kranjsko pivo imamo na voljo v sodčkih po 10, 20, 30 in 50 litrov. Idealni so za piknike, pri čemer vam posodimo še točilni aparat s kompresorjem, ki za potisk ne potrebuje ogljikovega dioksida.
Kranjsko pivo je na voljo tudi v petlitrskih aluminijastih sodčkih, dvolitrskih steklenicah in dvolitrskih darilnih steklenicah.

Za naročila lahko med delavniki pokličete od 8. do 17. ure na 040 20 60 18 ali nam pišete po e-pošti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Odpiralni čas pivnice

ponedeljek do četrtek od 12. do 23. ure
petek in sobota od 12. do 1. ure zjutraj
Vljudno vabljeni!

 kranjska_pivnica_pivovarna_grid.jpg

 

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem