Jeruzalem Ormož

P&F Jeruzalem, Kolodvorska 11, 2270 Ormož

Telephone

+386 (0)2 741 57 00 | +386 (0)2 741 57 07

O nas

Vina Jeruzalem Ormož so sveža, sadna in poživljajoča. Grozdje iz naših edinstvenih vinogradov pridelujemo na naravi prijazen način in ga še vedno obiramo ročno. S pomočjo najsodobnejše tehnologije, s katero je opremljena naša klet, ustvarjamo vina, v katerih ohranjamo najboljše iz narave. Vina Jeruzalem Ormož so za vse vas, ki se radi sprostite in uživate ob kozarcu dobrega vina v družbi prijateljev ali družine. Zatorej, odkrijte naša vina in okusite življenje!

Zgodovina

Vinarstvo je del tradicije družine Puklavec že od l. 1934. Zgodovina vinske kleti p&f je precej podobna zgodovini družine Puklavec. V 30. letih prejšnjega stoletja je Martin Puklavec prevzel položaj tajnika vinarske zadruge v Jeruzalemu - Ormožu in kmalu postal gonilna sila za gradnjo kleti, ki jo poznamo danes. S svojim inovativnim vodstvom je Martin Puklavec odigral pomembno vlogo pri razvoju te regije v eno od najboljših vinorodnih regij na svetu.

Leta 2009 se je zgodovina ponovila, ko je podjetje spet prevzel član družine Puklavec. Skupaj s svojo družino je Vladimir Puklavec trdno odločen, da bo izpolnil očetovo vizijo: pridelovati najboljše vino.

Vinogradi

Ko to območje prvič zagledate, vam počasi postane jasno, zakaj je podkoliš Ljutomer-Ormož potencialno eden najboljših vinorodnih okolišev na svetu. Zlasti zgodaj zjutraj, ko se sonce komaj začne prebujati, boste odkrili skrbno urejene terase, ki se prelivajo z griča na grič. Tako lahko grozdje kar najbolj izkoristi sonce, dokler to znova ne izgine za griči, vročino pa izpodrine sveži nočni zrak. To so popolne razmere za belo vino: hladno podnebje v najboljši podobi.

Edinstvenost vinogradov se jasno vidi celo iz vesolja. Na Google Earth izberite koordinate 46° 28' 19.11 N, 16° 11' 17.30 O; terase bodo videti kot zelena obroba, ki obdaja griče. Bodite zelo pozorni: koordinate imajo enako nadmorsko višino kot burgundski okoliš v Franciji in podobno kot lokacija na Novi Zelandiji.

Wine from Jeruzalem Ormož.

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem