Gostilna Vitez

Breg 20, 1000 Ljubljana

Telephone

+386(0)8 205 6004

V stavbi Breg 20 je bila restavracija Pri vitezu že več desetletij, sicer pa je bila prej v stavbi gostilna že leta 1574. Nekaj časa jo je posedoval tudi Prešernov prijatelj Andrej Smole. Na hiši je znamenit baročni portal, v katerega čelu je vitez s šlemom, delo Francesca Robbe, v drugem nadstropju pa freske slovenskega baročnega slikarja Franca Jelovška. V gostilno Vitez je hodila eminentna družba. Znani pisatelji in pesniki, nato pa tudi predsednik TITO in njegovi nasledniki. V gostilni si lahko ogledate fotografije znanih gostov tistega časa. Hranijo tudi knjigi, kjer so fotografije ter vpisi gostov iz 60ih let prejšnega tisočletja.

Gostilna Vitez je že dolgo znana po starodavnih slovenskih dobrotah. Z novim šefom kuhinje Jakobom Jerala na čelu, je dobila slovenska jed novo podobo. S pestro ponudbo slovenskih jedi in izbranih vin, vas razvajajo vsak dan v tednu. Ponujajo vam tudi dnevna poslovna kosila in razvajajo vaše brbončice.

V Gostilni Vitez imajo 4 sobe v katerih vas lahko pogostijo. Izbirate lahko med:

1. Jazbečeva soba je prva na levi in edina s pogledom na Ljubljanico. Primerna je za manjšo družbo do 15 oseb. Za kosila ali za saldice s kozarčkom vina v dvoje, ima soba 12 sedišč.

2. Viteška soba je primerna za degustacijo vin, za čakanje na mizo ali pa za družbo do 20 oseb, ob kozarčku izbranega vina z Viteškimi hladnimi narezki in prigrizki.

3. Jelenova soba je bolj umirjena in skrita. Ima 14 sedišč za našo alacart ponudbo ali poslovna kosila. Primerna pa je tudi za malo večjo zaključeno družbo, do 20 oseb.

4. Postrežejo pa vam tudi v njihovem medvedovem salonu, kjer lahko gostijo večje zaključene skupine, organizirajo vam lahko dogodke in poroke po vaših željah. Soba ima čez dan 44 sedišč, ampak je primerna tudi za 60oseb ali več. V sobi je pianino in tukaj je možnost tudi plesišča.

Pripravljene imajo tudi degustacijske menije za tuje goste, ki želijo spoznati slovensko hrano. Seveda pa vam lahko pripravijo kombinacije menijev in dogodek po vaših željah.

ODPRTO VSAK DAN >>
PONEDELJEK - SOBOTA: 12h - 23h
NEDELJA: 9h - 23h

Zelo bodo veseli vašega obiska. Vabljeni!

Vitez

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem