Gostilna Perutnina Ptuj

Gostilna PP, Novi trg 2, 2250 Ptuj

Telephone

+386 (0)2 749 06 22, +386 (0)51 333 623

O nas

Gostilna PP se nahaja v samem centru mesta Ptuj. Že od svoje otvoritve pred 18 leti (7. 12. 1998) nosi poslanstvo promocijskega centra Perutnine Ptuj oz. predstavlja t.i. „reprezentančni lokal“, v katerem predstavljajo nove proizvode ter izvajajo pogostitve poslovnih partnerjev. Pri pripravi jedi dajejo poudarek jedem iz perutninskega mesa, vsekakor pa tradicionalnim kulinaričnim dobrotam ob spremljavi priznanih domačih vin Ptujske kleti.

Znano je, da je na tej lokaciji že nekaj desetletij delovala Perutninska okrepčevalnica, kamor so Ptujčani zmeraj radi zavili na malico, še posebej pa je slovela po ocvrtem in pečenem piščancu ter piščančji obari in praženih jetrcih. Po tej tradiciji želijo biti prepoznavni tudi v prihodnje, znajo pa poskrbeti tudi za zaobljubljene vegetarijance. Sicer pa Gostilna PP nosi naziv Gostilna Slovenije in je tako v njej moč dobiti tudi avtohtone jedi lokalnega okolja iz surovin pridelanih po vseh kriteriji tradicionalne pridelave.

V Gostilni PP pripravljajo tudi kulinarični del mobilnega gostinstva oz. drugih prireditev. Prepoznavni so na različnih sprejemih na gradovih, v samostanih, mestnih hišah, otvoritvah velikih športnih ali poslovnih objektov ter tudi na zasebnih zabavah, kot so različni družinski prazniki, poroke ali pikniki.

Glede na letni čas, turistično sezono ali dogodke v mestu pogosto prilagajajo tudi delovni čas. Razpolagajo s 84 sedeži v jedilnem prostoru, imajo tudi dva reprezentančna prostora za posebne dogodke ter kavarno skupaj z letno teraso.

Ko se boste ob sprehodu po mestni tržnici ali na poti do Ptujske kleti, ki je le nekaj korakov naprej, zavedeli, da nekaj omamno diši, sedaj veste: to sta slastna ptujski ocvrti piščanec in pečen piščanec po ptujsko, kakršna znajo pripraviti samo v Gostilni PP! Obisk na Ptuju ne more miniti, ne da bi ju okusili!

Odpiralni čas

Pon-Sob: 8.00 – 16.00

Nedelje in prazniki: zaprto (za večje skupine po dogovoru).

poi slike PP II

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem