Altroke

Altroke, Stari trg 19, 1000 Ljubljana

Telephone

+386 (0)8 205 52 82

Vse se je pričelo s strastjo. Tisto močno, a hkrati čutno. Tisto do domačih istrskih sestavin. In odprla vrata prvovrstnosti, ki jo vedno znova postreže izjemna ekipa.

USTVARJANJE TOPLINE OKUSOV

Tradicija pridelovanja raznolikih izdelkov in ustvarjanja edinstvenih okusov je zgradila bogato kulinarično dediščino. Pristni tortelini so se iz nonine gostilnice v vasici Plavje  podali na preprosto stojnico ljubljanskih ulic in  naposled našli svoj dom v toplem objemu pod oboki Altrokè.

TRADICIONLANE ISTRSKE JEDI

Tradicionalne istrske jedi, prežete s sodobnim navdihom, govorijo vedno nove pripovedi, ki se vsak dan zgodijo prav tu, za mizo, polno dobrot. Že zjutraj zadiši sveže pečen kruh, opoldne tradicionalne testenine, zvečer pa morske in mesne gurmanske jedi. Tudi za vegane in vegetarijance se kaj najde.  

OKUS DOMAČNOSTI

V priznanem naboru vin, likerjev in žganic. V sočnosti prepojenih fig, nabranih z drevesa tik za družinsko hišo na Plavjah. V sladkobi kakijev, posušenih na sončnem travniku. V izjemnosti grozdja, preoblečenega v nežne tone malvazije ter plemenitost refoška , postreženega kot vino ali kis. V soncu oljk, stisnjenih v najbogatejšo oljčno olje. In v aromatičnosti eminence Zlate grenčice iz 43 zelišč, nabranih skozi celo leto.

EDINSTVENA PONUDBA

Zajem jedi iz avtohtone istrske govedine boškarin, ki jih ni moč poskusiti nikjer drugod v Ljubljani. Zaradi svoje posebne teksture in zahtevnejše reje, se ta pozabljena vrsta mesa ponovno vrača  v raznovrstnosti, od kot so sodobni karpačo, originalen tatarski biftek ali izvrsten ragu.

Ponudba, ki sezonsko vzame le najboljše iz mnogih istrskih krajev. In ambient, ki nudi prijetno zatočišče za nepozaben čutni polet. 

Odpiralni časi

Od PONEDELJKA do NEDELJE, od 12:00 do 23:00.

Istrian restaurant in the centre of Ljubljana.

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem