Gostišče in penzion Resje

Resje panorama
Tel:  +386 4 572 10 79, Gsm: +386 40 640 641, Fax: +386 (4) 574 78 40

PENZION RESJE

Gostišče in penzion Resje se nahaja na robu Triglavskega narodnega parka v vasi Nemški Rovt. To je prijetna stara vasica, obdana z gozdovi, pašniki in travniki.

V Penzionu Resje je na voljo 14 sob, skupno pa lahko prenoči do 40 gostov. Sobe so opremljene s LCD televizijo s satelitskimi programi. Vsaka soba ima tudi kopalnico s tušem, večina sob pa ima tudi direktni izhod na balkon, kjer lahko posedite na svežem gorskem zraku. Lahko boste uživali v pogledu na bohinjske gore, travnike in gozdove.

Polpenzion (večerja ali kosilo) je na voljo po dogovoru v naši hiši. Lahko poskusite tradicionalne slovenske in mednarodne jedi v družbi slovenskih vin.

Vam, ki radi intenzivno trenirate tudi na počitnicah, je brezplačno na voljo naš profesionalno opremljen fitnes studio.

Zunaj vam je na voljo brezplačno parkirišče, dve terasi ter majhno otroško igrišče na velikem vrtu, kjer se lahko varno igrajo vaši otroci. Naša hiša je obdana s travniki, kjer si lahko ogledate domače živali in z gozdovi, kjer si lahko naberete jagod, borovnic, malin, gob ali pa domačih zelišč.

slike

Izvrstna ponudba hrane v Penzionu Resje.

VAS NEMŠKI ROVT

Gostišče se nahaja v majhni vasici s približno 100 prebivalci, na nadmorski višini 668 metrov, daleč stran od vrveža sodobnega turizma. Tu lahko začutite utrip vaškega življenja in vonj svežega gorskega zraka. V vasi je ekološka kmetija, kjer vam lahko postrežejo z odlično skuto ter bohinjsko specialiteto –sirom mohantom. Osrednji del vasi tvori cerkev sv. Ahaca, ki je bila posvečena ravno leta 1492, ko je Krištof Kolumb odkril Ameriko.

Sprehodite se skozi našo vas in na koncu vas čaka izjemen razgled proti Bohinjski kotlini, obkroženi z vencem bohinjskih gora. Nepozabno. Pridružite se nam.

Bi radi izvedeli še več?

V vasi se je v Ahčičovi hiši rodil čebelar Jan Strgar, ki je sicer živel in deloval na Bitnjah (možen ogled zunanjosti, kjer je pritrjena spominska plošča). Tradicijo čebelarjenja sedaj nadaljujejo na domačijah pri Nacku in pri Kramarju.

Ne spreglejte stare „Kobalove kmečke hiše“, kjer so na fasadi ohranjene baročne freske z letnico 1777. Okoli oken je okvir iz naravnega kamna, ki je uporabljen tudi na v loku narejenem vhodu z letnico 1887 v sredini.

Na Nemškem rovtu lahko ob ustreznih pogojih celo veslate, pozimi pa celo drsate. Občasno hudourniško jezero nastane ob velikem deževju nedaleč od vasi ob cesti, ki pelje na Jelovico. V kotanji se nabere toliko vode, da nastane majhno jezero (600 m dolgo, 200 m široko in globoko do 10 m), ki pa nato povsem presahne, saj nima nobenih dotokov.

Mimo Nemškega rovta pelje cesta do smučišča Soriška planina, ali dalje čez prelaz v dolino Bače do Podbrda. Ta pot je zaradi izjemne narave in lepih ovinkov zanimiva tudi za kolesarske in motoristične ture.

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem