Zeleni kras

Prečna ulica 1, 6257 Pivka, Slovenija

Telephone

+386 (0)5 721 22 49

 

To je domovina nepreglednih gozdov, svobodnih ptic in ponosnih živali, kraj srečanja z dih jemajočim podzemnim svetom in pokrajina tipičnih kraških pojavov. Je tudi dežela vznemirljivih zgodovinskih spomenikov in pristnih ljudi. 
Pravimo mu Zeleni kras. Razgiban in poln energije vas skozi celo leto vabi pod nebo, med naravna čudesa in kulturne spomenike. Obiščite nas. Sami, s prijatelji ali z družino. Prijazno vas bomo sprejeli in vas popeljali naokrog.

 

Zeleni kras ponuja obiskovalcem nešteto možnosti za preživljanje prostega časa. Izkoristite čudovito naravo za kolesarske izlete, jesenska potepanja in odkrivanje skritih biserov kulturne in naravne dediščine. V času počitnic se lahko podate v prostrane gozdove in obiščete nekatere izmed najlepših planinskih vrhov v Sloveniji. Reke in jezera na Zelenem krasu ponujajo priložnosti za ribolov ter opazovanje živalskega in rastlinskega sveta. Navdušenci nad avanturističnimi aktivnostmi  lahko svoje želje zadovoljite z obiskom pustolovskega parka in panoramskimi poleti. Usposobljeni lokalni vodniki, vam bodo zagotovo pomagali izbrati pravo aktivno doživetje, ki vas zagotovo ne bo pustilo ravnodušne.

 

Načrtujte svoj oddih in potešite lakoto pri ponudnikih odlične lokalne hrane ter podaljšajte svoje počitnice z nastanitvami na turističnih kmetijah, zasebnih sobah ali pa prespite na seniku in resnično izkusite vse kar Zeleni kras ponuja. 

 

Zeleni Kras je območje edinstvene naravne, kulturne in zgodovinske krajine s prostranimi gozdovi in tipičnimi kraškimi pojavi. Neokrnjeni prostor daje zavetje številnim ogroženim živalskim in rastlinskim vrstam, zato omrežje Natura 2000 zavzema 54 % območja, kar je največ v Sloveniji. Tu so najlepše svetovno znane slovenske jame: Postojnska jama, Jama pod Predjamskim gradom, Križna in Planinska jama … Nad skrivnostnim kraškim podzemljem vas vabijo biseri kulturne dediščine, kot so Predjamski grad, gradova Snežnik in Prem. Ob popotovanju s kolesom ali peš boste odkrili tudi manj znane kulturne posebnosti, npr. kamnite križe (pili) na Pivškem in številne manjše etnografske zbirke. 

 

Ljudsko izročilo okušanja in ustvarjanja je na Zelenem krasu še kako živo. Popotnik si lahko nabere pristnih slastnih spominkov in izbira med izdelki domače obrti, ki mu bodo budili prijetne spomine, da je nekdaj hodil tod.

 

Kongresne, seminarske in druge poslovne storitve in zmogljivosti ponuja kar nekaj hotelov v Postojni. Manjša poslovna srečanja lahko organizirajo tudi turistične kmetije ali domačije na Zelenem krasu. Poslovne dogodke lahko združite z zabavnimi, izobraževalnimi in strokovnimi team building programi. Ne glede na to, ali prisegate na udobje mehke postelje, svobodo kampiranja ali prvinskost spanja na seniku, na Zelenem krasu boste našli mesto, kjer se boste dobro naspali in si nabrali moči za nove kraške avanture.

 

Odkrijte Zeleni kras. Dobrodošli.

 

KOLAŽ ZELENIKRAS 02

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem