Kmečki turizem Pr'Dovar

Ambrož pod Krvavcem 5, 4207 Cerklje na Gorenjskem

Telephone

+386 (0)41 204 563

Turistična kmetija pr'Dovar se nahaja na pragu osrčja Kamniško-Savinjskih Alp, smo le slabih 6 km oddaljeni od pozimi priljubljenega smučišča Krvavec, vožnja iz Ljubljane do nas pa terja dobre pol ure Vašega časa. Kljub odmaknjenosti od mesta in nadmorski višini, ki meri okroglih tisoč metrov, je dostop do kmetije vedno urejen.

Prehrana:
Postregli vam bomo z domačimi dobrotami kot so, domač kruh iz krušne peči, sirovi štruklji, različne vrste potice, itd. Ob posebni priložnosti, kot je recimo praznovanje rojstnega dne, pa postrežemo tudi zaključene družbe do 60 ljudi.

Prenočišča:
Sobe so lepo urejene in opremljene z naravnimi materiali, tako da dajejo domače vzdušje.

Možnosti rekreacije:
Poleg mirne okolice in svežega zraka, ponuja kmečki turizem pr'Dovar gostom skozi vse leto številne možnosti rekrecije. Naj bo to le kratek sprehod v naravi, malo daljši pohod na Krvavec, za najbolj vztrajne pa ob primernem letnem času in vremenu vzpon na enega izmed velikanov Kamniško-Savinjskih Alp. Željni adrenalina si lahko privoščijo skok z padalom v tandemu, ali pa vratolomni spust s kolesom iz Krvavca. Poskrbljeno je tudi za kolesarje, ki jim je asfalt ljubši od brezpotja saj kmetija leži v neposredni bližini proge kjer se vsako odvija zadnja etapa znamenite kolesarske dirke Tour de Slovenija. Prav posebno doživetje pa je obisk kmetije pozimi. Čez dan si lahko privoščite smučanje na Krvavcu, zvečer pa termalno sprostitev v bližnjih termah Snovik. Poskrbljeno je tudi za najmlajše, ki se lahko sankajo na namenskem prostoru v neposredni bližini kmetije.

Brunarica Sonček
Na samem smučišču Krvavec leži Brunarica Sonček, kjer Vam poleti postrežemo z kislim mlekom, ajdovimi žganci in ostalimi planšarskimi dobrotami. Pozimi pa se lahko med ali pa po naporni smuki ustavite na toplo enolončnico.

Gostje, ki bivajo na kmečkem turizmu, lahko pozimi svojo smučarsko opremo puščajo v prostorih Sončka.

PrDovar_foto.jpg

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem