Posestvo grad Prestranek

Na gradu 9, 6258 Prestranek, Slovenija

Telephone

+386 (0)51 311 211

Nedaleč od Postojne in svetovno znane Postojnske jame, obkroženo s travniki in gozdovi, se nahaja Posestvo Grad Prestranek. Turistični del posestva predstavlja Gostilnica z apartmaji in konjeniškim centrom ter zgodovinsko pomembnim gradom Prestranek. Kmetijski del posestva se razprostira na 300 hektarjev obdelovalnih površin, usmerjen pa je v pridelavo ekološkega mleka, ekološka žita ter vzrejo goveda Nemški črni Angus.

V zgodovinskih virih je bil dvorec omenjen že leta 1581. Zgradili so ga baroni Edling iz Vipave. Leta 1728 je prišel v last notranjeavstrijske dvorne komore, za potrebe hitro razvijajoče se kobilarne v Lipici. Največji pečat na posestvu je pustil Karel VI., ki je med drugim zgradil tudi štiri trakten hlev za 160 žrebet. V tej stavbi se danes nahaja ena največjih jahalnic v Sloveniji ter turistični del posestva (apartmaji in gostilnica).

Marija Terezija, hčerka cesarja Karla VI. je zelo rada obiskovala posestvo in zanj tudi skrbela. Še danes je ohranjen nasad jablan, ki se imenuje po njej in ki nas vodi do ekološke kmetije. Grad Prestranek je skupaj z okoliškimi površinami predstavljal pomemben del kobilarne Lipica. V zasebno last je prišel po osamosvojitvi Slovenije z  namero, da bi posestvo zaživelo kot nekoč.

Sedanje vodstvo je Posestvo Prestranek oživilo v zanimivo turistično destinacijo, ohranja pa zgodovinsko konjeniško tradicijo.

 

V domačem ambientu gostilnice Na Gradu nudimo pestro izbiro jedi in pijač. V poletnem času je atraktivna velika zunanja terasa, s pogledom na pašnik s konji. Na terasi, obdani z naravo, boste lahko lovili sončne žarke  ter uživali v bogastvu vonjev in okusov številnih specialitet iz bio govejega mesa Angus, vzrejenega na Posestvu Grad Prestranek.

Notranji prostori gostilnice sprejmejo do 65 oseb in so primerni za zaključene družbe. Po dogovoru pripravijo tudi praznovanja rojstnih dni, poslovna srečanja, zabave, razna praznovanja.

 

Pri njih lahko tudi prenočite v šestih apartmajih z 2**. Apartmaji so opremljeni s kuhinjsko nišo ter kopalnico.

 

Vljudno vabljeni!

KOLAZ GRADPRESTRANEK 03

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem