Počitniški dom Topla

Topla 13, 2393 Črna na Koroškem

Telephone

+386 (0)2 870 40 00

Topla je lepa alpska dolina pod goro Peco. Od Črne je oddaljena približno 12 km. Na planoti, ki se nahaja na koncu doline Tople stoji počitniški dom Topla, ki je v lasti Centra za usposabljanje, delo in varstvo  Črna na Koroškem. Tukaj preživljajo del počitnic uporabniki Centra, med letom pa v Topli organizirajo posebne oblike šole v naravi  za preživljanje vikendov ali krajših počitnic lahko hišo  najamejo tudi zunanji  uporabniki.

V hiši se nahaja jedilnica, opremljena kuhinja, kopalnica in sanitarije ter šest sob, v katerih lahko prespi 22 gostov. V urejeni okolici hiše  je travnik s prostorom  za piknike.

Neposredna okolica hiše v vsakem letnem času obiskovalcem ponuja drugačno podobo: spomladi pogled na rumene preproge iz planinskih pogačic, poleti sladkanje z gozdnimi jagodami in drugimi gozdnimi sadeži ter opazovanje govedi na paši, jeseni barvne palete jesenskih barv, pozimi pa bližnja okolica postane raj za sankanje, krpljanje in druge zimske radosti.

Dolina Tople je krajinski park z mnogimi naravnimi lepotami ter ohranjeno etnološko dediščino. Planici, se lahko povzpnejo na goro Peco. Ljubitelji alpinizma lahko plezajo na urejenem plezališču v Burjakovi steni. Sprehajalce in pohodnike bo morda premamil bližnji Čofatijev vrh, sprehod na Preval in morda še dalje v Koprivno kjer si bodo v cerkvi pri Sv. Ani lahko ogledali kipec črne Marije.

CUDV PDTopla oglasW-01

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • Fax: +386 (0)2 870 40 20

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem